Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

Question

Question

Valdkond: haljastus
Subject: Kuivenduskraavi perve hooldamine ja haljastus Ihastes

Tere

Varsa 7 krundi taga on kuivenduskraav, mis ühelt poolt piirnebki krundiga, teiselt poolt turbavalliga. Vall kaotab aga kõrgust silmnähtavalt. Küsimus on, kas linn planeerib ise kraavi/valli jooksvalt kuidagi hooldada või kõik jääb nii nagu on ja vall vajubki lihtsalt ajaga ära?
Praegu on vall ja kraaviperved osaliselt võssa kasvanud ja väikest osa on Varsa 7 elanikud ise niitnud. Kui linn ei plaani ise valli tõsta/toestada, kas siis elanikud võivad valli servale istutada näiteks mängimände või muul moel püüda kuidagi vajuvat valli haljastada? Sest valli vajumisega tuleb ka Ihaste silla müra üha enam tuppa.

Esitaja: M. O.
Esitatud: 24.12.2017

Vastus

Tere!

Valli südamikuks on rajatud mineraalpinnaset tamm, mida ehituse käigus tihendati. Seega ei tohiks vall edaspidi oluliselt vajuda. Vall rajati projekteeritust ka 20 cm kõrgem, et oleks vajumise varu. Küljed täideti mõlemalt poolt ümbritseva pinnasega ehk siis turbase pinnasega ja see võib tõesti vajuda, sest turvast ei tihendatud. Elanikud võivad soovi korral valli nõlvad haljastada istutades sinna näiteks mägimände. Linna poolt ei oleks valli niitmise korraldamine probleem, kuid siiani on just kohalikud elanikud palunud seda mitte teha, et säilitada oma privaatsust.

Lugupidamisega

Vastaja: Inga Kiudorf
linnamajanduse osakond
haljastus- ja puhastusteenistus
haljastuse peaspetsialist
[email protected]
Vastatud: 03.01.2018