Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

Question

Question

Valdkond: linnapuhastus
Subject: Lumepuhurid Toomemäel

Tere! Palun, kas on võimalik, et puhuritega ei töötataks Toomemäe treppidel kinnitallatud lumest vabanemiseks. See tundub väheefektiivne, on ilmselt kallis ja kindlasti linnaruumi müraga reostav tegevus. Puhur ei tööta ise - seega on tööjõukulu igal juhul olemas, lisaks kütuse hind. Ajaliselt võib labidaga trepiastmete puhastamine isegi vähem aega võtta. Lumepuhuritega töötati täna Toomemäel tenniseväljaku lähedal asuvatel treppidel ning eelmisel nädalal nägin sellist pilti lähedalt Jakobi tänavaga piirnevatel treppidel. Töömees pidi ikka mitu korda iga astme juures masinat viibutama, kasu oli sellest minimaalselt, suure jõuramise saatel liigutati veidi lahtist lund, trepp ei saanud puhtaks.
Saan aru, et linnavalitsuse vastav osakond tellib teenust, aga mõistlikud tingimused selleks saaks vahest hankedokumentidesse kirja panna.

Esitaja: M. V.
Esitatud: 24.01.2018

Vastus

Tere!

Täname tähelepanu juhtimise eest.

Toomemäe hooldusettevõtet on teavitatud, et lehepuhurite kasutamine lumepuhurina ei ole aktsepteeritud kinnitallatud lume sulatamiseks treppidel liigse müra tekitamise ja vähese tööefektiivsuse tõttu. Täpsustame edaspidi treppide talvisel puhastamisel kasutatavaid töövahendeid.

Lugupidamisega

Vastaja: Eda Põldma
linnamajanduse osakond
haljastus- ja puhastusteenistus
juhataja
[email protected]
Vastatud: 24.01.2018