Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: heakord
Teema: Kas Tartu Häirekeskus häirib põhjuseta?!

Tere!
Tartu Häirekeskuse lähedal elades ja töötades olen terve aasta jooksul kuulnud, kuidas igal hommikul nii umbes 8.21 kõlab sireen üle poole linna, millele järgneb tervitus Annelinnale. See toimub ka laupäeval ja pühapäeval. Arvan, et selline tugev sireen ette ja teated üle linna ei oma mingit tähtsust terve päeva jooksul , eriti aga hommikuti kui normaalne ärkamine ka nädalavahetustel on võimatu kuna kindlalt tuleb kell 8.21 sireen ja valjuhäälne tervitus.
Arusaaadav on see kui valveauto sõidab majast välja ja vajadusel käivitab sireeni aga miks peab seda mitu minutit ennem teatama üle linna? Öösel seda ju ei tehta ja ka siis saavad töötajad vajadusel autodesse ja päästetööle.
Arvan, et linnakodanikud ei taha päeva jooksul pidevalt ehmuda, tihti ka vähetähtsate teadete ja tervituste peale, ja veel vähem leppida hommikuse äratusega pärast rasket töönädalat. Palun aidake rahurikkuja ( Tartu Häirekeskus) korrale kutsuda või vähemalt vaigistada üle linna ( enamjaolt mõttetult) linnakodanike elukeskkonda reostavad helid!
Lugupidamisega,
Peeter Koorep

Esitaja: P. K.
Esitatud: 21.05.2017

Vastus

Tere!

Edastasime Teie kirja Tartumaa päästepiirkonna juhatajale ja saime vastuseks, et juba 26. mail reguleeriti alarmeerimise väliste kõlarite valjusust vaiksemaks. Kõlareid lubati veel natukene vaiksemaks keerata, aga päris välja lülitada ei ole neid võimalik, kuna see võib halvasti mõjutada väljasõidu valmidusele. Päästjad ei asu kogu aega hoones, vaid teevad koolitusi, õppusi, harjutusi jne garaažides, tornis või hoovis. Võib juhtuda, et liiga vaikseks keeratud heli korral ei kuule nad häirekeskuse edastatud väljasõidukorraldust.


Lugupidamisega

Vastaja: Nele Paabusk
avalike suhete osakond
infospetsialist
[email protected]
Vastatud: 05.07.2017