Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: linnaplaneerimine
Teema: Pauluse surnuaia parkla ehk kes kaitseb kadunukesi.

Pauluse surnuaiale nagu igale surnuaiale on kindlasti vaja parklat, see on elementaarne. Reaalselt on Pauluse surnuaia ja raudtee vaheline ala kujunenud isetekkeliseks parklaks, mis on eriti surnuaiapühade eel ja ajal ning matuste korral tihedalt täis pargitud. Tänast Tartu Postimeest lugedes jääb mulje, et linnaametnikud on kergliiklusteed planeerides ilmselt unustanud sellele mõelda. Matuse korral tuleb parkida surnuaia lähedale tavaliselt 10 ...20 autot või rohkemgi. Lugupeetud abilinnapea soovitab kasutada Selveri parklat ja Paviljoni parklat. See ei ole lahendus. Paviljoni parklas on silt, et parkla on mõeldud ainult Paviljoni klientidele. Kohatu on matuselistega parkida supermarketi parklasse ja minna suure ringiga surnuaiale. Peame mõtlema eakatele inimestele, kellele on see liiga pikk tee jalgsi liikumiseks. Ka jõulude ajal ja kevadistesuviste hooldus ja istutustööde ajal on suurel hulgal inimestel vaja turvaliselt surnuaia juurde auto parkida. Kindlasti tuleb tekkinud vastuolu kergliiklustee projekti ja surnuaiale vajaliku parkla olemasolu vahel lahendada nii, et üks ei välistaks teist ja kõik tartlased (loe maksumaksjad) oleksid tulemusega rahul. Keegi ei taha olukorda, et läbimõtlematult valminud rajatist tuleks kohe hakata ümber tegema.

Esitaja: M. L.
Esitatud: 17.07.2017

Vastus

Tere!

Suur tänu pöördumise ning tähelepanu juhtimise eest.

Mõistame muret ning anname teada, et mitmete sarnaste pöördumiste valguses oleme projekti nimetatud parkla lahendust üle vaatamas. Praegu on tööd parkla osas peatatud ning tegeleme täiendavate parkimisvõimaluste leidmisega. Täna käisime objektil kohapeal koos projekteerijaga, et hinnata olukorda ning arutleda võimalike lahenduste üle.

Tõsi on, et koridor raudtee kaitsevööndi ja Pauluse kalmistu piirdeaia vahel on kitsas, kuid on tekkinud mõned mõtted, mida püüame rakendada. Tegutseme eesmärgi nimel, kus oleks tagatud rahuldav juurdepääs kalmistule nii autokasutajaile kui kergliiklejaile. Kavas on võimalikust projektimuudatusest teavitada avalikkust pressiteate vahendusel selle nädala lõpus või uue alguses.

Lugupidamisega

Vastaja: Valvo Semilarski
abilinnapea
[email protected]
Vastatud: 19.07.2017