Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: liikluskorraldus
Teema: Anne tänava rattatee

Anne tänaval sõiduteel liigeldes on Anne tänaval liikleja peateel (Kadaka tänava suhtes).

https://i.imgur.com/L3r1gTJ.png

Kuid rattatee on seal kõnnitee osa (st anna teed märk ei kehti jalgrattateel liiklejatele). Nagu Kadaka tänaval tehtud pildil näete, on peatee märgi all sinine jalgrattamärk. Nagu ma aru saan, ei anna see ratturile eesõigust (eesõigus oleks ratturil siis, kui anna teed märgi all oleks valge rattamärk).

Miks võeti vastu selline otsus? Kas ei oleks mõttekam teha nii, et paralleelselt peateega kulgeval rattateel on ka eesõigus Kadaka tänava suhtes? Hetkel on Anne tänaval ristmikute pärast rattaga parem ning ohutum liigelda sõiduteel.

Teine asi - punaseks võõbatud ristmikud (rattatee) on talve jooksul täiesti ära kulunud. Vaatasin, et Karlovas on kasutatud mingit sorti paksemat värvi selle jaoks. Kas on plaanis kevadel ristmikutel rattateed uuesti punaseks värvida?

Esitaja: J. H.
Esitatud: 19.02.2018

Vastus

Tere!

Täname tähelepanu juhtimise eest.

Märk „Anna teed” kohustab juhti andma teed sõidueesõigusega teel sõitvale juhile. Liiklusseaduse mõistes on jalgratas sõiduk ja jalgrattur juht, seega tuleb antud olukorras anda jalgratturile teed.

Osutusmärk 557 „Lõikuv jalgrattatee” osutab lõikuvale jalgratta- ja jalgteele.
Punase teekattemärgistuse kulumine liikluse mõjul on loomulik. Peale lume sulamist ja teekatte puhastust on võimalik selgitada kulumise ulatus ja otsustada taastamise vajadus.

Lugupidamisega

Vastaja: Mihkel Vijar
linnamajanduse osakond
teedeteenistus
jalg- ja jalgrattateede peaspetsialist
[email protected]
Vastatud: 13.03.2018