Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image
12°

Tartu maitsed

Tartu paitab linlaste ja linna külaliste maitsemeelt nii veebruarikuise restoranide kuuga kui ka hilissuvel toimuva toidufestivaliga. Tartul on maitset ja maitsed on Tartus.

Ettevõtluse osakond
Küüni 5 II korrus, 51004 Tartu
736 1192
 

Maitsev Tartu
Tartu toidu- ja veinifestival

Maitseelamuste kampaania "Maitsev Tartu"

„Maitsev Tartu 2018“ toimus 1.–28. veebruarini 14-s Tartu restoranis

„Maitsev Tartu“ on tartlaste ja linna külaliste poolt oodatud maitseelamuste kampaania, mis toimus juba neljandat korda. Ainult veebruaris sai nautida uusi toiduelamusi pakkuvat ja sõbraliku hinnaga kolmekäigulist erimenüüd 14 Tartu restoranis, kus töötati just selle kuu tähistamiseks peale tavamenüü välja ka erimenüü. Toitude valmistamisel kasutati võimalikult suures osas kohalikku toorainet ja nii mõnigi restoran pakkus vabariigi juubeliga seoses temaatilisi üllatusi.

Žürii hindas parimaks restorani Chez André ja toidunautlejad JOP Antoniuse kolmekäigulise erimenüü.

Erimenüüle kehtis komplektihind 21 eurot, mis sisaldas kolme käiku. Erimenüüd maitses üle11 500 toidunautleja.

Maitsev Tartu 2018 kampaanias osalesid:  Antonius, Cafe Truffe, Chez Andre, Dorpat, FII, Gustav Gastro, JOP Antonius, Meat Market, Pierre, Polpo, Spargel, UmbRoht, Vilde ja Vine, Ülikooli kohvik.

MEELDIVAID TOIDUNAUDINGUID TARTUS!

Fotod: Silver Gutmann
Fotod: Silver Gutmann

Varasemad aastad

"Maitsev Tartu 2017" toimus 1.–28. veebruarini 14-s Tartu restoranis

Kampaanias osalesid: Atlantis, Cafe Truffe, Chez Andre, Dorpat, Eduard Vilde lokaal, Entri, JOP, Meat Market, Pierre, Polpo, Umb Roht, Villa Margaretha, Werner, YliCool.

 

„Maitsev Tartu 2017“ parimaks erimenüüks hindas žürii restorani Polpo kolmekäigulise eripakkumise ja külastajate lemmiku erikategoorias osutus kõige kõrgemini hinnatuks kohvik-resto JOP Antonius. Lisakategoorias selgusid ka parim eelroog, mis kuulub samuti Polpole, parim pearoog oli Meat Marketis ja parim dessert restoranis Dorpat.

Žüriisse kuulusid toitlustusspetsialist Viivi Irs, Tartumaa Põllumeeste Liidu juht ja gurmaan Jaan Sõrra, toidublogija Liisi Laanemäe. Lisaks maitseelamustele hinnati ka teenindust ja restoranide miljööd.

Viimati muudetud 07.03.2018

Tartu toidu- ja veinifestival

2018. aasta Tartu toidu- ja veinifestival toimub 03.-05. augustil.

Tartu toidu- ja veinifestival pakub ehedaid Eesti maitseid väiketootjatelt ning kohalikust toorainest valmistatud maitseelamusi tänavatoitlustajatelt.

Kõigil on võimalus võtta osa degustatsioonidest ja selgitada välja „Tartu maitse 2018“.

Lisaks parimatele maitsetele pakutakse rikkaliku veinivalikut ja nõuandeid Eesti parimatelt sommeljeedelt.

Toidu- ja veininaudingutele lisavad vürtsi meelelahutusprogramm kogu perele, unikaalne õhtusöök, linnaosade kodukohvikud, lasteala ja palju muud põnevat.

Kohaliku toidu tootjate registreerimine: Marilin.Kroon@raad.tartu.ee, lisainfo telefonil 736 1194.

 

Foto: Ahto Sooaru
Foto: Ahto Sooaru

Viimati muudetud 27.02.2018