Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

ERMis räägitakse juustust

Eesti Rahva Muuseumi pressiteade

26. aprill 2018 /

Homme, 27. aprillil algusega kl 11 räägivad Eesti Rahva Muuseumi Jakob Hurda saalis (Muuseumi tee 2, Tartu; A-sissepääs) Eesti ja Läti toidu-uurijad ning toidupärandi arendajad juustu ajaloost keskajast tänapäevani.

„Juust on nii Eesti kui ka Läti toiduajaloos üks põnevamaid teemasid, sest siin põimuvad kultuurimõjud nii idast kui ka läänest. Meie juustukultuuri on kujundanud mitte üksnes talupoeglik traditsioon, vaid ka rannarootslased, samuti baltisaksa köök,“ ütles ERMi teadur Anu Kannike.

Juustust Eesti toidupärandis varauusajast 20. sajandi lõpuni räägivad Inna Jürjo (Tallinna Ülikool) ning Ester Bardone (Tartu Ülikool), Anu Järs ja Anu Kannike (ERM). Sõira valmistamise traditsiooni tutvustab Külli Eichenbaum (Võru Instituut).

Juustu rolli Läti toidukultuuris avavad Läti Kultuuri Instituudi, Läti Põllumajandusministeeriumi ja Läti Juustuklubi esindajad. Seminari teisel päeval külastatakse Eesti Piimandusmuuseumi Imaveres.

Seminari lisainfo ERMi kodulehel: www.erm.ee/et/events/juust-ja-toiduparand.

Seminar toimub Euroopa Liidu ASTRA programmi ja Euroopa Regionaalarengu Fondi toel.

 

Lisainfo:
Anu Kannike
teadur
Eesti Rahva Muuseum
[email protected]

 

 

Viimati muudetud 26.04.2018