Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Laupäeval peetakse Taskus suurt toidupidu

Tasku keskuse pressiteade

Tasku Foto: Priit Ladva

15. veebruar 2018 / Sel laupäeval, 17. veebruaril kaupleb üritusel „Eesti maitsed Taskus“ üle paarikümne kodumaise väiketootja.

Pop-up turu koos legendaarsete kauplejatega avab Tartu Turg ja toidupeolistele avaneb võimalus soetada Eesti Vabariik 100 sümboolikaga meeneid EV100 kingipoest.

Tootevalik, millega laupäeval kell 11-16 Taskus kaubeldakse, on väga lai. Lettidel on erinevaid kanepiseemnetooteid, mesi ja huvitavad meesegud, astelpajutooted, marjadest valmistatud maiused, kastmed ja krehvtised küüslaugud, suitsuliha- ja kalatooted, käsitööõlu ja kodune kali, kitsejuustutooted, kuivatatud õunad, hallitus-, aroomi- ja toorjuustud, sibulad ja sibulamoos, hapukurk ja lai valik hoidiseid, rukkileib, värske hapukapsas ja vanakooli vahvlid.

Alatskivi Kivi kõrts pakub kohapeal nautimiseks Peipsi sibulatest valmistatud suppi, traditsioonilisi õlis küpsetatud pirukaid nii sibula-, seene- kui ka kalatäidisega ning ka salatit ja magusat.

Üritusega on ühinenud ka Tartu Turg. „Tartu turul toimetavad igapäevaselt väga armastatud ja hinnatud kauplejad, keda noorem põlvkond ilmselt ei tunne. Toome nad hea meelega Tartu Turuhoone seinte vahelt välja ja kutsume kõiki tartlasi üles kodust peolauda kohaliku toiduga katma,“ kutsub üritusest osa saama Tartu Turu juhataja Ivo Tombak. Nii võib laupäeval Taskust leida Pjotr Kajalini hapukapsast ja -kurki müümas, Pilvi Suurmäe lihatooteid pakkumas, lisaks ka Vaikna kalatooteid, Luuna Pagari küpsetisi ja Andre Farmi juustuvaliku. Kell 12, 13 ja 14 viib päevajuht Ragnar Kekkonen läbi Tartu Turu teemalise viktoriini ja annab kohalolijatele võimaluse võita värsket turukraami.

Lisaks söödavale on võimalik koduse peolaua kaunistamiseks soetada ka Eesti Vabariik 100 sümboolikaga õhupalle, võileivatikke, kruuse ja teisi meeneid, mis kuuluvad EV100 kingipoe tootevalikusse. Kingipood on avatud vaid ürituse toimumise ajal.

Kell 12-14 pakub Juustuvabrik degusteerimiseks sinist, musta ja valget juustu ning Vana-Tallinna likööris laagerdunud Old Reval juustu. Kell 14 esitlevad teleekraanilt tuttavad kodukokad Kati Lehepuu ja Jane Ardoja Rahva Raamatus uut kokaraamatut "Soodsad tervislikud toidud“, millest leiab 50 lihtsat ja maitsvat retsepti.

„Eesti maitsed Taskus“ toimub Tasku keskuses neljandat aastat järjest. Ürituse eesmärk on väärtustada kodumaist toitu ja toorainet ning pakkuda tartlastele võimalust rikastada oma kodust peolauda kohalikku päritolu maitseelamustega.


Lisainfo:

Liiu Matikainen
Turundusjuht
Tasku keskus
+372 5560 3336
[email protected]

 

Viimati muudetud 15.02.2018