Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Küsimus

Küsimus

Valdkond: muu
Teema: Tour d'ÖÖ ja liiklusseadus

Kas Klubi Tartu Maraton oma Tour d'ÖÖ marsruudi Tartu linnavalitsusega kuidagi kooskõlastas ja kuidas sellisel juhul lubati tagada kaasliiklejate ohutus? Praegu Annelinna jalakäijate kiirel toimunu oli igatahes väga ajuvaba. Jalgratturid sõitsid kümnete kaupa täiesti jultunult suurel kiirusel mäest alla ka jalakäijate pidevjoonega eraldatud teepoole peal ning nii mõnigi jalakäija pidi tõmbuma teeserva või astuma haljasalale, et mitte jalgratta alla jääda. Ka jääb arusaamatuks, miks pidi üritusega kaasnema selline helireostus väga valjult lastava muusika näol. Väga tore, et sellised üritused toimuvad, aga asju võiks teha siiski teisi kaasliiklejaid austades.

Esitaja: J. R.
Esitatud: 26.05.2017

Vastus

Tere!

Tour d´ÖÖ oli nädalavahetusel toimunud Estonian Cycling Weekendi programmis, kuid seda ei korraldanud Klubi Tartu Maraton, vaid Tallinn Bicycle Week. Nemad otsustasid selle koosviibimise registreerida, aga mitte avaliku üritusena linnavalitsuse kultuuriosakonnas, vaid avaliku koosolekuna politseis, tuues põhjuseks, et tegemist on meeleavaldusega rattakultuuri propageerimiseks.

Linnavalitsusele anti vaid teada sõidu marsruudist. Lisapärimistele ja palvele, et see rattasõit ka üritusena registeeritakse, mis tingib, et linnavalitsus saaks detailse info ja ka endapoolsed tingimused korraldajale seada, paraku aga ei vastatud.

Seega peab kahetsusväärselt vaatama ürituse korraldaja otsa, kes mingil põhjusel jagas vähe infot ning tundub ka, et ei juhendanud sõitjaid liiklusseadust järgima ning ei nõudnud teiste linnakodanikega arvestamist.

Lugupidamisega

Vastaja: Lennart Puksa
kultuuriosakond
peaspetsialist
[email protected]
Vastatud: 29.05.2017