Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

Question

Question

Valdkond: muu
Subject: Reklaamtahvel kitsal kõnniteel

Tere! Domus Dorpatensise hoones Ülikooli tänavas raekoja vahetus läheduses on II korrusel pinna rentinud väärismetallide kokkuostuga tegelev firma, mis reklaamib end kõnniteele paigutatud reklaamtahvliga. Tahvel hõivab poole väga kitsast kõnniteest, mida mõõda vahel kulgevad ka jalgratturid. Ehk ei peagi linnavalitsusest reklaamiluba taotlema, aga terve mõistus ütleb, et sel viisil liikumisruumi piirata ei ole vähemasti ilus. Pealegi ei tekita just usaldust väärismetallidega tegelev kompanii, mis ei suuda enda välireklaamiks investeerida enamat kui kipakas harkjalgadel tahvel. Sobiks ehk ülesriputatud silt (võib-olla on seda võimalik paigutada ka kõnniteega risti).

Esitaja: M. V.
Esitatud: 15.02.2018

Vastus

Tere!

Tänan tähelepanu pööramise eest.
Tartu linnavalitsuse reklaami paigaldamise korra ja välisreklaami kujundusprintsiipide järgi tohib harkjalga paigaldada müügi-, teenindus- või ettevõtja muu tegutsemiskoha ette ajutiselt mingiks ajaperioodiks ööpäeva jooksul ja harkjalal olev info tohib selle koha kohta edastada vahelduvat teavet, kusjuures harkjala mõlema poole pind ei tohi ületada summaarselt 1 m². Selline harkjalg ei ole kohtkindlalt ühendatud maapinna ega ehitisega ning kõnniteele tohib paigaldada harkjalga ainult siis, kui vaba kõnnitee laius jääb vähemalt 90 cm. Harkjala reklaampind peab olema kujundatud korrektselt ja esteetiliselt, tekstiosa tuleb kirjutada šablooniga või kalligraafiliselt.

Raekoja plats 1/Ülikooli tn 7 hoone (Domus Dorpatensis) juures täna (16.02.2018) kella 12 paiku päeval järelevalvet tehes ma paraku viidatud ebakorrektselt paigaldatud harkjalga ei näinud. On kahetsusväärne, kui see seal kirjeldatud viisil on asetses ning liikumist piiras.

Lugupidamisega

Vastaja: Erge Jõgela
arhitektuuri ja ehituse osakond
arhitektuuri- ja linnakujundusteenistus
linnakujunduse vanemspetsialist
[email protected]
Vastatud: 16.02.2018