Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

Question

Question

Valdkond: keskkond
Subject: koduaias lõkke tegemine

Tere!

Paljud, kellel on Tartus oma maja ja aed, põletavad nädalavahetustel massiliselt lehti, oksi, kulu ja ka muud rämpsu. Kui tööpäeviti on õhk puhas siis nädalavahetusel on hommikust õhtuni suitsuvine märgadest vinduvatest-tossavatest prahihunnikutest. Minu teada on lõkke tegemine ja ka looduslike materjalide pöletamine Tartus keelatud ning igapäevaselt võtavad neid jäätmeid vastu tartu jäätmejaamad suht sümboolse raha eest.
Millal sabub aeg, kui menetlejad huvituvad nädalavahetustel linnas toimuvast tuleorgiast ja suitsufestivalist?

p.s. Keegi küsis, kas koduaias võiks küttepuid põletada. Välikaminas või lõkkealusel, mis tagab normaalse põlemisprotsessi oleks see vastuvõetav ka kaaslinlastele, muul viisil pigem suitsuterror ümberkaudste suhtes.

lugupidamisega L

Esitaja: L. A.
Esitatud: 16.04.2018

Vastus

Tere!

Tartus on aiajäätmete põletamine keelatud - selle keelu eesmärk on vältida häiriva suitsu teket ja tagada linnas puhtam õhk. Kuivade küttepuudega lõkke tegemine on lubatud, kui järgitakse tuleohutuse nõudeid.

Linnavalitsus on aiajäätmete põletamise osas järelevalvet teinud ka nädalavahetuseti, kuid see on tõesti pigem erand kui tavapraktika.
Nädalavahetusel toimunud häirivast põletamisest võite teada anda linnamajanduse osakonnale (tel 736 1328, e-post [email protected]) - saame siis põletajaga ühendust võtta ja asjaolusid selgitada.

Lugupidamisega

Vastaja: Ülle Mauer
linnamajanduse osakond
keskkonnateenistus
juhataja
[email protected]
Vastatud: 19.04.2018