Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

Question

Question

Valdkond: teede ja tänavate remont
Subject: teede ja tänavate remont

Ränilinnas Laseri/Raudtee tänaval on tekkinud vajadus valgustatud kergliiklustee järele.
Praegune olukord: jalakäijad peavad bussipeatusse minema läbi Aardla 132 kinnistu, millega sealsed elanikud ei ole rahul ja annavad möödujatele sellest teada. Arusaadav, see on nende eramaa, mis küll märgistamata.
Teine võimalus jõuda Aardla tänavale välja on valgustamata autotee, mille liikluskoormus järjest kasvab. Lubatud on ka suurte veokite läbisõit hoolimata tee võimalustest. Pöördel Aardla tänavale tekib veokitel takistusi kui samal ajal teine auto Laseri tänavale soovib pöörata, sest nurk on liiga kitsas. Samal ajal jalakäijana sellele nurgale sattudes pole ülekäigurajalt kuskile minna, sest Laseri tänaval puudub vähimgi kõnniteeriba (ühel pool porine põld, teisel pool laiutavad põõsad).
Küsimus: Kuidas saada Laseri 4 maja juurest ka pimedal ajal jalgsi, jalgratta või lapsevankriga OHUTULT Selverisse, bussipeatusesse või Lõunakeskusesse?
Kui arendustegevuse tõttu hetkel autoteed paremaks teha ei saa, siis palun ehitage kas või ajutine valgustusega kergliiklustee.
H.K.

Esitaja: H. J.
Esitatud: 23.04.2018

Vastus

Tere!

Laseri tänava piirkonnas tehnovõrkude ja teetööde kavandamiseks on koostamisel vastav eelprojekt, millega määratakse töömahud ja tehnovõrkude ning teerajatiste paiknemine. Teadaolevalt toimub lähialas mitmeid arendustegevusi, mille tõttu on piirkonnas ehitustööd ja liikumas ehitustehnika. Enne plaaniliste arenduste valmimist ei ole otstarbekas infrastruktuuri täies mahus välja ehitada. Taristu väljaehitamine toimub lähiaastatel vastavalt linna rahalistele võimalustele.

Arendatavate uuselamurajoonide piirkonnas on paratamatu, et ehituse ajal on teatavad ebamugavused (kuni infrastruktuuri väljaehitamiseni). Samas sellest tuleb olla teadlik ja arvestada piirkonda kinnisvara soetamisel. Liigeldes soovitame olla tähelepanelik ja korraldada oma liiklemisharjumused vastavalt oludele sobilikumale marsuudil, et tagada ohutus.

Lugupidamisega

Vastaja: Siim Mitt
linnamajanduse osakond
teedeteenistus
tee-ehituse peaspetsialist
[email protected]
Vastatud: 26.04.2018