Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

Question

Question

Valdkond: transport
Subject: transport

Uues liinivõrgus on loodud ka liinid 24 ja 25, mis tõeliselt hea inimestele, kel on oluline saada kodu lähemalt bussi peale. Kuid need ei pruugi olla ainult pensionärid, vaid ka väiksemad koolilapsed. Algpeatusest otse lõpuni on sõitjaid võib-olla vähevõitu, aga lõiguti on nendel liinidel kindlasti mitte vähe kasutajaid. Selle hea idee kipub aga ära nullima busside liikumisintervall 1,5h, mis on täiesti arusaamatu päevaaegses linnaliikluses. Liin viib ka Maarjamõisa, mis on väga vajalik, aga kas seal ollakse valmis, et sealseid ooteruume ja koridore hakkavad täitma 1,5h varem samast linnast kohale sõitnud patsiendid. Veel üks suur pluss on ka ühendus raudteejaamaga. Varsti ju lõpetab elektribuss ja praegune nr.7, mis viis raudteejaama ja sealt edasi kuni Lõunakeskuseni. Nr. 20 buss küll uue numbri all jätkab, aga see sõidab ju hoopis linnast välja, see muidugi ei tähenda, et seda suunda pole vaja. PALUN ÄRGE SURMAKE 90 min. INTERVALLIGA LIINE 24 ja 25 ENNE KUI NAD JÕUAVAD LINNARAHVAST TEENINDAMA.

Esitaja: S. M.
Esitatud: 20.03.2019

Vastus

Tere!

Hea meelega tihendaksime uue ringliini intervalli, kuid kahjuks uute busside arv (64tk) ning meie eelarve ei võimalda seda. Kõik muudatused said sisse viidud millegi arvelt.
Ringliini loomise juures arvestasime kõigepealt seda, et oleks võimalik ilma ümberistumiseta sõita erinevate huvipunktide vahel ning näeme selle bussiga sõitmas pigem reisijaid, kellel pole ajapeale minek.

Lugupidamisega

Vastaja: Kairi Kuusik
linnamajanduse osakond
liikluskorraldusteenistus
ühistranspordi kvaliteedijuht
[email protected]
Vastatud: 21.03.2019