Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

Question

Question

Valdkond: transport
Subject: uus bussiliin

Tartu LV 100 vaikimispäeva. Küsimustele vastuseid ei tule. Nr. 4 bussi kohta on mitmeid küsimusi. Kelle jaoks on uus liinivõrk? Ikka kokkuhoiuks, aga tegelikult kulutatakse raha ilmaasjata pendelliinidele. Minu teekond peatuseni pikeneb 3 korda. S.t. praegu 5 min. ja siis 15 min. Edasi-tagasi 30 min. 10 min. asemel. Millisest kokkuhoiust me räägime? Bussisõitja kaotab ajas ikka kõvasti. Bussides hakkab olema vähem rahvast, sest LV sunnib kasutama taksot või autot. Jalgrattateid ei ole ja talvel on jalgrattaga ka ohtlik sõita. Buss nr. 4 peab jääma sõitma Kruusamäe tänavat pidi, sest ka nr. 10 buss siit enam ei sõida. Kruusamäe tänavas on Muru peatus kõige suurema rahvaarvuga peatus. Samuti on Kruusamäe peatuses alati sõitjaid. Kust andmed võetake, et siin polegi sõitjaid? Puiestee tänava lõpuosas on ka vaid kalmistud, aga seal saab buss olema.

Esitaja: U. P.
Esitatud: 30.04.2019

Vastus

Tere!

Väga vabandame, et vastamine on viibinud. Seoses uue liinivõrguga on tulnud väga palju küsimusi ja kuna ka muid töökohustusi on praegu hästi palju, siis teeme endast parima, et jõuaksime kõigile küsimustele vastata.

Uue liinivõrgu koostamisel kasutati lisaks mobiilpositsioneerimise ja elektroonilise bussikaardi jm andmetele ka linlastelt saadud tagasisidet. Eelmise aasta suvel koguti erinevatelt huvigruppidelt fookusgrupiintervjuudes ning küsitlusuuringutes sisendit Tartu ühistranspordi visiooni loomiseks, mida samuti uue liinivõrgu planeerijad oma töös kasutasid. Linna eesmärk ei ole seoses kavandatava liinivõrguga raha kokku hoida, soovime vastavalt rahalistele võimalustele pakkuda mugavat ja reaalsel vajadusel põhinevat ühistransporti. Kavandatav liinivõrk on võrreldes praeguse liinivõrguga enam-vähem sama maksumusega.

Mööda Kruusamäe tänavat hakkab 1.juulist sõitma kaks bussi (bussiliin nr 9 ja 9a). Tegemist on ringliiniga, mis läbib kõiki tähtsamaid huvipunkte. Täpsema sõidumarsruudiga saab tutvuda siin: https://www.tartu.ee/sites/default/files/uploads/Transport/Tartu_bussil…

Lugupidamisega

Vastaja: Kairi Kuusik
Tartu Linnatransport
ühistranspordi kvaliteedijuht
[email protected]
Vastatud: 03.05.2019