Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

Question

Question

Valdkond: liikluskorraldus
Subject: Õnne Kalevi Raua Sõpruse liiklussõlm

Tere!

Pealkirjas mainiud liiklussõlm on tupptundidel väga tiheda liiklusega, kuid kõige lähem ülekäigurada viib rimi parklasse sissesõidu juurest City motorsi juurde. Seetõttu peavad puuduvate ülekäiguradade tõttu Karlova poole liikuvad inimesed ületama teed seal kus juhtub või julgus lubab. Ohtlikumaks muudavad seda ka piirkiirusest mitte kinnipidavad autod kes liiguvad Sõpruse puisteelt Kalevisse. Teen ettapaneku joonida maha ülekäigurajad Salemi kiriku juurde, Õnne tänava otsa ning Kalevi tänavale Rebase tänavast edasi. Siis jääks autojuhile ka aega kõndija märkamiseks. See muudaks ohutumaks ka kooli minevate laste kooliteed.

Kas linnal on plaan antud liiklussõlm ringi ehitada nii, et ehitada liiklussõlme ringtee ja muuta liikluskorraldust, et liiklus pääseks Õnnest otse Sõpruse puiesteele mitte läbi Rebase. Ruumi mille arvelt liikluskorraldust muuta seal oleks. Lisaks saaks Sõpruse sillalt tulevat rattateed pikendada Õnne tänavani ning samamoodi vastassuunalist rattateed õnne tänavalt sõpruse sillani. Praegusel juhul on tegu väga ohtliku liiklussõlmega jalakäijate ja ratturite jaoks ning lisaks vähendaks muudatus liikluskoormust Rebase ja Kalevi tänaval ning parandaks liiklussujuvust ning ühtlasi säästaks ka loodust kokku hoitud fossiilsete kütuste näol.

Esitaja: M. K.
Esitatud: 09.09.2020

Vastus

Tere

Täname asjakohase tagasiside eest! Ülekäigurajad on kavandatud üle Kalevi tänava (Salemi kiriku juures) ja Kalevi-Kuu ristmikule.
Pikemas perspektiivis otsitakse lahendust ka Õnne tänavalt otse Sõpruse sillale jõudmiseks, selleks on ühe lahendusega ette nähtud sinna ringristmiku ehitus.
Teavitame politseid täiendavast järelevalve vajadusest nimetatud kohas.

Lugupidamisega

Vastaja: Martin Nelis
linnamajanduse osakond
liikluskorraldusteenistus
juhataja
[email protected]
Vastatud: 22.09.2020