Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

Question

Question

Valdkond: transport
Subject: Ringliin 9

Tere

Palun selgitust, miks asendati senised ringliinid uue liiniga nr 9. Muudatusega halvendati Raadi elanike ühendust kesklinnaga ja kaotati alles esmakordselt tekkinud väga teretunud ühendus Raadi ja FI/Tammelinna vahel. Raadilt keskklinna ja vastupidi sõidab liin nüüd Annelinna kaudu - kes on selle sõitjate sihtgrupp, mille alusel otsustati, keda kaasati?

Väga vaja oleks taastada Raadi ühendus Karlova- Tammelinna-Fi-ga. Karlovas asuvad mitmed koolid, kuhu Raadilt samuti käiakse (Tera, ProTera, Forseliuse, kunstikool, laste muusikakool), Raadi surnuaiale sõidetakse neistki piirkondadest.
Liin võiks Kruusmäelt ja Narva mnt-lt suunduda Puistee tänava kaudu Raatuse tänavale ja sealt edasi kesklinna kaudu Karlovasse ja Fi-sse. Annelinna ja Raadi vahel juba sõidab liin 10.

Lugupidamisega
H. P

Esitaja: H. P.
Esitatud: 21.09.2020

Vastus

Tere

Ringliinid asendati liiniga nr 9, kuna nende kasutatavus linna äärtes oli madal ning tühjalt suurt ringi sõitvad bussid ei tasunud ennast ära. Seetõttu asendati kaks ringliini tihedamalt käiva pendelliiniga, mis ühendab jätkuvalt linlaste välja toodud vajalikke piirkondi.

Raadilt otse kesklinna saab jätkuvalt iga 10 minuti tagant liiniga nr 4 ja 30 minuti tagant liiniga nr 8. Kesklinnast saab aga ümber istuda nr 1 peale, mis viib samuti iga 10 minutit tagant FI peatusesse.

Lugupidamisega

Vastaja: Oskar Vevers
Tartu Linnatransport
ühistranspordi kvaliteedijuht
[email protected]
Vastatud: 23.10.2020