Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

Question

Question

Valdkond: keskkond
Subject: Männimetsa piirkonna prügi sorteerimise lahendus

Tere!
Mitmed kohalikud sooviksid Männimetsa bussipeatuse lähedasse piirkonda prügi sorteerimiseks konteinereid (klaas/paber jne). Piirkonnas lähimad konteinerid on liialt kaugel jalgsi käimiseks ja hetkel paljud inimesed ei sorteeri seetõttu prügi.
Konteineritele heaks asukohaks oleks Ihaste tee lõpus, vahetult enne Hipodroomi tn algust asuv parkla (hetkel rajatava uusarenduse servas). Kuna sinna lisandub peagi üle saja pere, siis on nende teenindamiseks nii või naa lahendust vaja.
Kas konteinerid oleks võimalik paigaldada Männimetsa piirkonda?

Esitaja: L. R.
Esitatud: 13.09.2021

Vastus

Tere

Täname kirja ja ettepaneku tegemise eest uue avaliku pakendipunkti asukoha osas.

Asukohtade leidmine uute pakendikogumispunktide tarbeks on tihti keeruline, kuna täita tuleb mitmeid tingimusi (linlaste ligipääs, konteineri tühjendaja manööverdusruum, kõva aluspind jms). Teie poolt väljapakutud asukoht ei osutunud kahjuks asjaolude täpsustamisel sobilikuks, kuna seoses uusarendusega algavad peagi selle sissesõidu likvideerimise tööd (uus sissesõit rajatakse kesklinna poole). Samas oleme leidnud pakendijäätmete konteineritele sobiliku koha mõnisada meetrit kesklinna poole, Ihaste tee äärde, kus leidub kõrvaltee asfalteeritud laiendus. Eesti Taaskasutusorganisatsioon MTÜ on asukoha üle vaadanud ning lubanud oma konteinerid sinna paigutada.

Lugupidamisega

Vastaja: Juhan Voolaid
linnamajanduse osakond
keskkonnateenistus
spetsialist
[email protected]
Vastatud: 06.10.2021