Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

Question

Question

Valdkond: liikluskorraldus
Subject: Jalakäijate fooride tsükli pikendamine

Tere!

Kuivõrd juba üks küsimus on, mis puudutab jalakäijate fooritsükli pikendamist, siis oleks võimalik seda teha ka Narva mnt Roosi ja Narva mnt Kivi foori juures. Aitaks mõne sekundi lisamine, et jõuaks ka töntsima jalaga inimene turvaliselt üle, eriti arvestades, et autotsüklid on seal väga pikad, ning keskmisel saarel ootamine kehva jalaga füüsiliselt raske.

Aitäh!

Esitaja: K. V.
Esitatud: 15.10.2021

Vastus

Tere

Praeguse lahenduse korral saab jalakäija rohelise fooritule süttides ületada mõlemad suunavööndid. Narva mnt – Roosi tn ristmikul on jalakäijatele sõidutee ületamiseks 16 sekundit ja Narva mnt – Kivi tn ristmikul 20 sekundit. Need jalakäijad, kes alustavad sõidutee ületamist vahetult rohelise fooritule lõpus peavad sõidutee ületamiseks tegema peatuse ohutussaarel. Fooriprogrammis on reserveeritud ohutusaeg, mis võimaldab hiljem (aga ikka rohelise fooritulega) sõiduteed ületama asunud jalakäijal jõuda rohelise fooritule kustumisel ühelt teepoolelt ohutussaarele või ohutussaarelt kõnniteele.
Narva mnt – Roosi tn ja Narva mnt – Kivi tn foorjuhitud ristmikud töötavad koordineeritult ja on seotud teiste Narva mnt foorjuhitud ristmikega. Koordineeritud foorijuhtimisega ristmikel põhjustab fooriprogrammi muudatus nn „rohelise laine“ mitte toimimist. Koordineeritud ristmike eesmärk on vältida sõidukite voogudele keskkonda saastavate seisakute teket.

Lugupidamisega



Vastaja: Peep Margus
linnamajanduse osakond
liikluskorraldusteenistus
alalise liikluskorralduse peaspetsialist
[email protected]
Vastatud: 01.11.2021