Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

Question

Question

Valdkond: liikluskorraldus
Subject: Parkimine Tartu raudteejaama juures

Tere, olete muutnud parkimiskorda Tartu raudteejaama juures (kuigi Teile infoks, et parkimiskaardil internetis on see muutus Teil kajastamata ja mõlemad Vaksali tänava parklad on seal endiselt sidrunkollase värvi ja piiramatu aja infoga, kaart ees praegu, 29.mai 2023 hommikul). Minu küsimus on, kuidas saab parkida auto edaspidi Lõuna Eesti inimene kes peabki tulema raudteejaama autoga, et edasi sealt sõita rongiga? Ja tulla rongiga tagasi Tartusse paari paeva või ka nädala pärast? Olen nii sõitnud Räpina ja Tallinna vahet 3 aastat rongiga. Ehk ikka oleks võimalik koos Elroniga leida lahendus? Kuna sellest muudatusest ei teadnud olin sunnitud eile, 28. mail jätma auto B parkimisalale ja täna pean iga 4 tunni tagant hakkama Tallinnast parkimisäpi kaudu parkimist pikenadama. Kui ma aga peaks Eestist eemal olema paar tööpäeva? Siis ei pruugi ka äpp aidata. Palun leidke koos Elroniga mingi uus lahendus. See peaks olema lahendus kus auto saaks parkida Elroni pileti olemasolul ja täisajaks. Eritariifid, sarnane Tallinna Lennujaama parkimisele. Tervitades, R. V.

Esitaja: R. V.
Esitatud: 29.05.2023

Vastus

Tere

Täname pöördumise ja ettepaneku eest!

Vaksali juures asuvad parklad on mõeldud rongiga liiklejatele kiireks ja mugavaks lühiajaliseks tasuta parkimiseks. Maksimaalne parkimise aeg on 24 tundi ja seda ei ole võimalik ei pikendada tasuta ega tasudes. Tänase seisuga on info kaasajastatud ka kaardirakenduse keskkonnas.

Kuna pikema aja jooksul tekkis sellesse parklasse seisvaid autosid ja ka kasutati autode müügiplatsina, siis pidime sealset parkimise korda muutma. Mugavaks parkimise alguse tähistamise võimaluseks paigaldasime sinna automaadid, millest saab korrektse parkimise algust tähistava pileti, mis ei liigu parkimise tasulisse süsteemi ja seega seda ei ole võimalik elektroonselt kontrollida – seetõttu tuleb viia pilet auto esiarmatuurile. Ühelt poolt on see veidi ebamugav, teiselt poolt välistab eksimused parkimise alguse ja kestvuse tähistamisel.

Kui on soov auto jätta pikemaks perioodiks, tuleb see viia ca 400 meetri kaugusele Kase põik parklasse, kus ajaline piirang puudub.

Lugupidamisega

Vastaja: Urmas Kõrgvee
linnamajanduse osakond
teedeteenistus
liikluskorralduse spetsialist
[email protected]
Vastatud: 30.05.2023