Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Tartu linn uuendas avalike ürituste registreerimise nõudeid

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

suvine tänav Photo: Kaido Muttik

22 April / Maikuust alates tuleb Tartus suurürituste korraldamiseks avaliku ürituse korraldamise taotlus esitada 60 tööpäeva enne sündmust.

Väiksemate ürituste taotlus tuleb esitada 15 tööpäeva enne sündmust.

Kultuuriosakonna juhataja Marleen Viiduli sõnul toob järjest rahvusvahelisemaks muutuv Tartu kultuurielu linna palju suurüritusi. „Mitmekesine kultuurielu toob linna rohkem külalisi ja toetab linna arengut, kuid samas kaasneb suurüritustega ka mitmeid kohalike elanike ja ka ettevõtjate igapäevaelu mõjutavaid tegureid nagu näiteks liikluse ümberkorraldamine ja tänavate sulgemine,“ ütles Viidul.

Avalike ürituste registreerimise uus kord aitab kultuuriosakonna juhataja sõnul tagada selle, et suurürituste ajal on linnas hea olla nii korraldajatel, külalistel kui ka kohalikel elanikel.  „Uuenenud nõuded jätavad linnavalitsusele ja ürituste korraldajatele senisest rohkem aega liikluskorralduse osas parimate lahenduste leidmiseks ning linlaste ja ettevõtjate paremaks teavitamiseks.“  

Suurürituste puhul, mis eeldavad tänavate sulgemist rohkem kui üheks tunniks, tuleb uue korra kohaselt esitada avaliku ürituse teade 60 tööpäeva enne sündmuse toimumist ning teatele tuleb lisada ka tänavate sulgemisega seotud teavitamise plaan. Väiksemate ürituste puhul on teate esitamise tähtajaks 15 tööpäeva.

Määruses on sees ka punkt, mis annab linnale õiguse avaliku ürituse korraldamise loa tühistamiseks, kui ürituse korraldaja ei täida avaliku ürituse loas tehtud ettekirjutusi.

Oluline muudatus on ka see, et uus avalike ürituste registreerimise kord lubab suurüritusi senisest pikemalt ette planeerida: kui seni sai avaliku ürituse teate esitada kuni 6 kuud enne ürituse toimumist, siis alates maikuust saab teate esitada juba 12 kuud varem. Lisaks reguleerib uus kord ka liikluse sulgemist Emajõel.

Uuendus on seegi, et linnal on õigus korraldajalt nõuda ürituse tõttu ümber suunatud bussiliinidega seotud kulude hüvitamist. See on praktika, mida on ka seni rakendatud ja nüüd on see ka määruses kirjas. Samuti sai kirja senine praktika, et linn ei pea arvet tänavamuusikute tegevuse üle ning luba ei ole vaja taotleda avaliku ürituste korraldamiseks selleks ettenähtud kohtades (nt laululaval ja staadionidel).

Lisainfo: kultuuriosakonna juhataja Marleen Viidul, tel 736 1351, 5271723.

Helle Tolmoff

avalike suhete osakond
kommunikatsioonispetsialist

Tel: 736 1336
Mob: 529 4297

Last changed 10.12.2019