Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Teadlaste Öö festival kutsub eksperimente korraldama!

SA Teaduskeskus AHHAA pressiteade

23 April / Baltikumi suurim ja vanim teadust populariseeriv sündmuste sari Teadlaste Öö festival (TÖF) kutsub huvilisi panustama selle aasta programmi.

Festival toimub 26.- 28. septembril ning tänavune teema on „101 eksperimenti!“
 
TÖFi peakorraldaja Anna-Liisa Ingver ütles, et sel aastal tuleb festival natuke teisiti. “Kutsume üles tervet Eestit läbi viima suuremaid ja väiksemaid eksperimente, katsetama oma ideid, et näha, kas tekkinud mõte töötab või mitte.”
 
Eesti Vabariigi 101. sünnipäeva puhul on plaanis festivali ajal koguda kokku 101 katsetust üle terve riigi, lisaks paneb ka Teaduskeskus AHHAA ise eksperimentide korraldamisel õla alla. “Ikka selleks, et äratada inimestes veelgi enam huvi teaduse vastu ja näidata, et see on tõesti äge,” ütles Ingver.
 
Festivali põhiidee on näidata, kui palju meie igapäevaelu on teadusest läbi põimunud. “Tore, kui igal läbi viidaval katsel oleks ka natuke laiem kasutegur - miks mitte proovida sedasi oma klassiruumis, linnas või kogukonnas midagi paremaks muuta,” lisas ta.
 
Tänavuse TÖFi eesmärk on julgustada muuseume, koole, noortekeskusi ja erinevaid asutusi ise katsetama. TÖF-i eksperiment ei pea tingimata olema midagi keerukat ja kulukat ning samuti ei pea piirduma üksnes reaalteaduslike eksperimentidega.
 
Tulles vastu huviliste soovile pikeneb Teadlaste Öö festivali kaaskorraldajaks registreerumise tähtaeg kuni 29. aprillini. Elektroonilise vormi saab täita festivali kodulehel: www.teadlasteoo.ee/korraldajale
 
Lisainfo:
Anna-Liisa Ingver
Teadlaste Öö festivali peakorraldaja
[email protected]
tel: 5903 5589

Last changed 23.04.2019