Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Hollandi partnerid investeerivad Tartu biotehnoloogiafirmasse 4,5 miljonit eurot

Tartu Linnavalitsuse ja TBD-Biodiscovery pressiteade

TBD-Biodiscovery arendustöötaja Indrek Veidenberg. Photo: Tiina Tasa (TBD)

29 April / Hollandi ettevõte investeerib Tartus tegutsevasse ravimiettevõttesse TBD-Biodiscovery 4,5 miljonit eurot, mis on kõigi aegade suurim välisinvesteering Eesti biotehnoloogiaettevõttesse.

Tartu Biotehnoloogia Pargis tegutseva ravimite toimeaineid arendava ja müüva ettevõttega TBD-Biodiscovery liitusid Hollandi partnerid firmast SEAL Investment B.V, kes omandasid Eesti ettevõttes 30-protsendilise osaluse ning investeerivad ettevõttesse paari lähima aasta jooksul 4,5 miljonit eurot.

TBD-Biodiscovery juhatuse esimees Andrus Tasa rõhutas, et selline investeering sai võimalikuks ainult tänu pikaajalisele tööle rahvusvahelistel turgudel usalduse tekitamisega oma töö vastu. "Kvaliteet, korrektsus ja kompetents on sambad, millele tugineb ettevõtte tänane ja tulevane edu,“ sõnas Tasa.

Tartu linnapea Urmas Klaas on rahul, et selline suurinvesteering tehti just Tartu ettevõtte arengusse. „Tartu on kaheldamatult Eesti biotehnoloogia keskus ning teaduspõhisel targal ettevõtlusel on ülikoolilinnas suurepärased arenguvõimalused,“ ütles linnapea.

TBD-Biodiscovery eesmärk on hõivata koos uute partneritega märkimisväärne koht Euroopa veterinaaria toimeainete turul. Näiteks võib tuua ravimi toimeainet, mida kasutatakse lemmikloomade reisiebamugavuste vältimiseks. Selle ravimi toimeaine aastane maailmaturu maht on 100 kuni 200 kg. TBD-Biodiscovery on selle toimeaine geneerilises sektoris turuliider, hoides enda käes 90% maailmaturust.

Osaühingus TBD-Biodiscovery töötab ligi 40 kõrge kvalifikatsiooniga töötajat, kellest kolmandikul on doktorikraad. 95% ettevõte teenustest ja toodetest eksporditakse. Ekspordi suuremateks sihtriikideks on Holland, Saksamaa, Läti, Iisrael ja Lõuna-Korea.

TBD-Biodiscovery hoolib väga valdkonna jätkusuutlikkusest Eestis ja Tartus. Ettevõte teeb tihedat koostööd Tartu Ülikooliga, andes oma panuse noorte keemikute kasvamisse. Ettevõte pakub üliõpilastele praktikavõimalusi ning on Eesti ja Balti keemiaolümpiaadide sponsoriks.

Helle Tolmoff

avalike suhete osakond
kommunikatsioonispetsialist

Tel: 736 1336
Mob: 529 4297

Last changed 29.04.2019