Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Tartu Linnamuuseum kutsub muuseumiööl kunstimälumängule

Tartu Linnamuuseumi pressiteade

linnamuuseum

16 May / Laupäevasel muuseumiööl korraldab Tartu Linnamuuseum kunstimälumängu, kuhu oodatakse osalema igas vanuses võistlejaid.

Muuseumiöö toimub tänavu laupäeval, 18. mail. Tartu Linnamuuseumis (Narva mnt 23) toimub sel puhul kunstimälumäng. Mälumäng algab kell 18.00 ning kestab kuni 19.30. See on mõeldud kuni 3-liikmelistele võistkondadele. Küsimusi nii Eestist kui ka laiast maailmast ning nii gootikast kui ka popkunstist. Küsimused koostavad Tartu Linnamuuseumi töötajad ning mitmed kunstiajaloolased ja spetsialistid. Et mälumängust osa võtta, on vaja eelregistreerida meiliaadressil [email protected]. Osalemine on tasuta.

Pärast mälumängu saavad huvilised osaleda Linnamuuseumi giidituuril. Giidiga ekskursioon muuseumi püsinäitusel "Dorpat. Jurjev. Tartu" algab kell 20.00. Kuuleme Tartu ajalugu enim mõjutanud sündmustest ja saame teada, kuidas on sajandeid Tartus elatud. Püsinäitusel leiab külastaja pidepunkte Tartu mitmepalgelise ajaloo mõtestamiseks. Linna ajaloo eri perioodidest on esile toodud keskaegne tellisehitistega Dorpat, Liivi sõja aegsed purustused ja toonane vaimuelu, 18. sajandi käsitöö ning Tartu rahuga seonduv sündmustik.

Palju põnevat toimub ka Tartu Linnamuuseumi harumuuseumides. Linnakodaniku muuseumis (Jaani 16) saab kell 18.00 tutvuda ajalooliste tapeetidega ja osaleda mustrite otsimise mängus. Laulupeomuuseumis (Jaama 14) on kohal Lydia Koidula, kuulata saab koorilaulu ja vaadata mitut erinevat näitemängu. KGB kongide muuseumis (Riia 15b) on viimane võimalus külastada näitust "Enn Tarto 80. Vangistuses ja vabaduses". Oskar Lutsu majamuuseumis (Riia 38) esineb kell 19.00 Krista Aru ettekandega "Suured soojad inimesed: Jannsen, Luts, Peegel". Hiljem saab kunstniku Kaire Nurga juhendamisel osaleda kunstiprojektis "Võlumets – õunaaias".

Last changed 16.05.2019