Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Tartu Ülikooli vilistlased peavad oluliseks talletada mälestusi ülikooli muuseumis

Tartu Ülikooli pressiteade

18 June / Alates 19. juunist on Tartu Ülikooli muuseumis võimalik vaadata näitust „Need olulised asjad“. Välja on pandud valik tänavuse Tartu Ülikooli vilistlaste kokkutuleku raames kogutud esemeid, millest igaühel on oma lugu.

 

„18. mail välja kuulutatud kogumisaktsioon äratas ülikooli vilistlastes huvi. Vilistlaste kokkutuleku päeval toodi muuseumisse esemeid, aga käidi ka nõu küsimas selle kohta, mis muuseumi huvitab,“ ütles TÜ muuseumi direktor Mariann Raisma. „Muuseum ootab ka edaspidi vilistlaste ja õppejõudude mälestusi ning ka esemelist materjali, et talletada lood üliõpilaselust, ülikoolis õpetamisest ja teaduse arengust. Neid lugusid säilitades hoiab ja vahendab muuseum kõigile ülikooli lugu,“ lisas ta.

 

Ajutisel näitusel on välja pandud kümmekond eset, millest kõige vanem pärineb 1933. aastast ja kõige uuem 2003. aastast. Igal eksponeeritud esemel on jutustada põnev lugu, millega on võimalik näitusel tutvuda.

Näituse „Need olulised asjad“ on koostanud Virge Lell, Terje Lõbu, Tiina Vint, Maris Tuuling ja Külli Lupkin Tartu Ülikooli muuseumist.

 

Ajutine näitus jääb TÜ muuseumi seminariruumis avatuks 18. juulini. Näitusele on sissepääs tasuta.

 

Lisateave: Terje Lõbu, TÜ muuseumi kuraator, 737 5671, [email protected]

 

Teate edastas:
Kaja Karo
Tartu Ülikooli avalike suhete peaspetsialist
737 5509 | 505 3468

 

Foto. Keemiatudengite seinalehe “Välk” number aastast 1956. TÜ muuseumi kogu.jpg

Last changed 18.06.2019