Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Laulupeo sünnipäevapidustused kulmineeruvad Tartu laulupeo peakontserdiga

Tartu laulupeo pressiteade

Laulupidu Photo: Ahto Sooaru

21 June / Täna, 22. juunil jätkuvad Tartu laulupeo pidustused kell 18 algava peakontserdiga Tartu lauluväljakul, kuhu kogunevad ligi 9000 koorilauljat ja pillimeest. Kontserdile eelneb rongkäik ja järgneb simman ansambliga Curly Strings.

Tartu laulupeo peakontsert sisaldab kullaprooviga koorimuusikat, mis hõlmab Arvo Pärdi, Veljo Tormise, Gustav Ernesaksa, Miina Härma jpt loomingut. Tartu laulupeo peadirigent ja kunstiline juht Triin Koch ütleb, et laulupeo puhul pole lõppkokkuvõttes midagi olulisemat kui repertuaar. “See teeb peo. Jah, muidugi on oluline, et kõht oleks pidulistel täis ja esmavajadused rahuldatud, aga lõpuks on see, mis peost meelde jääb ikkagi laulud, repertuaar, meeleolu, mis seal kujuneb. Et lauljad sooviks neid lugusid laulda. See on kunst. See on väga suur kunst,” ütleb peadirigent Koch.

Seetõttu valitigi Tartu laulupeo peakontserdi kavasse laulud, mis on ajaproovile vastu pidanud. “Nii need, mida lauljad soovivad laulda, kui need mida inimesed armastavad,” lisab Koch.  Peakontserdil on kaastegevad Vanemuise Sümfooniaorkester Taavi Kulli juhtimisel ning solistid Tõnis Mägi, Ivo Linna, Jarek Kasar, Reigo Tamm (Rahvusooper Estonia) ja paljud teised.

Tartu laulupeo peakontserdile eelneb rongkäik, mis liigub lauluväljakule marsruudil Vabaduse pst–Lai tn–Jakobi tn–Fr. R. Kreutzwaldi tn–Fr. Tuglase tn–Tähtvere tn. Rongkäigu rivistus algab kell 15.45 ja teele asutakse kell 16.30. Rongkäiguliste tuju hoiab üleval Gaute Kivistik. Peakontserdile järgneb kell 22.30 algav simman ansambli Curly Strings seltsis.

Tartu laulupeo peakontserdi repertuaari ning muu vajaliku info leiab aadressilt www.tartulaulupidu.ee.

Peakontserdi piletid on müügil Piletilevis.
 
 
Lisainfo:
Kristjan Gold
Tartu laulupeo kommunikatsioonijuht
52 97 462
[email protected]

Last changed 25.06.2019