Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Kolm uut näitust Tartu Kunstimajas

Tartu Kunstimaja pressiteade

27 June / Reedel, 28. juunil avatakse Tartu Kunstimajas kolm näitust: suures saalis Madara Lazdiņa „Kaja”, väikeses saalis Jane ja Jaanus Remmi ühisnäitus „t” ning monumentaalgaleriis Jaan ja Johannes Luige ühisnäitus „Dialoog”

Madara Lazdiņa „Kaja”
Avamine reedel, 28. juunil kell 17.00  / ​Suur saal


Kunstnik kasutab heli ja selle füüsikalisi omadusi kirjeldamaks meie suhet keskkonda, ühiskonda ja meie endi sisemisse maailma. Abstraktne maalilaad on kombineeritud detailsete joonistustega, monokroomsus vastandub eredate värvidega. Kõige meid ümbritseva kaja on kohal meie arusaamades ja maailmavaates ning see võimaldab meil näha asju erinevate vaatenurkade alt.

Jaan ja Johannes Luik „Dialoog”
Avamine reedel, 28. juunil kell 17.30 / Monumentaalgalerii


Näitus uurib isa-poja suhteid ja mõjutusi, mis teineteisele antakse. Poja poolt vaadates on selleks lapsepõlv, mis on teda mudinud inimeseks kes ta praegu on. Igapäevaselt segunevad pildid ja mälestused lapsepõlvest, mis liiguvad tajude eest läbi. Isa poolt vaadates on selleks suur muutus, mis nihutas fookust elus. Laste näol tekkis ellu juurde uus muutuja, mis mõjutab otsuseid.
 
Jaan tegeleb materjaliga, et väljendada sümboolset või sõnastatavat. Johannes tegeleb ideega, et väljendada füüsilist. Materiaalse ja immatriaalse võrdse väljenduspotentsiaali kehastab ringsuunaline liikumine näitusesaalis füüsilisest ja ruumilisest kujutisest tekstilisse ja tagasi.

Näituse graafilise disaini autor on Kristjan Hinno.

Jane ja Jaanus Remm  „t” 
Avamine reedel, 28. juunil kell 18.00 / Väike saal


Maanteed mõjutavad oluliselt inimeste ja loomade käitumist ning keskkonda. Iga uus tee toob sõitjaid juurde. Teedel on suur roll selles, kuidas me tajume maastikku ja maad, kuna enamus inimesi elab tänapäeval linnades ja aktiivne kogemus erinevate maastikega toimub teel liikudes vaataja positsioonilt. Jane Remmi maalid kujutavad vaateid maanteelt, Jaanus Remmi fotod vaatlevad teed ja liikumist metslooma perspektiivist, nii nagu ökoloog seda mõistab. Kohtuvad maalikunsti ja loodusteaduse, inimese ja metslooma teed.

Avamisel esineb Sensatsiooniline Tartu Kevadbänd ja oodatakse külastajaid oma teelugusid jagama. Tule ja mõtleme koos teedest ja teel olemisest! 

Näitust toetavad Eesti Kultuurkapital ja Tartu Kultuurkapital 

Kõik näitused jäävad avatuks 21. juulini.

Lisainfo:
Tanel Asmer
Tartu Kunstimaja produtsent
[email protected]
5562 1192

www.kunstimaja.ee
facebook.com/kunstimaja

Tartu Kunstimaja (Vanemuise 26) on avatud K–E 12–18. Näitused on tasuta.
Tartu Kunstimaja näitusetegevust toetavad Tartu Linnavalitsus ja Eesti Kultuurkapital.

Last changed 27.06.2019