Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

1000 aastat Tartu linna ajalugu ja 400 aastat Tartu Ülikooli lugu mahtus ülikooli muuseumi ühele eksponaadile

Tartu Ülikooli pressiteade

TÜ ja Tartu linna ajajoon Photo: Piret Tamm

2 July / Tartu Ülikooli muuseumi fuajee ekspositsioon täienes Tartu Ülikooli ja Tartu ajajoonega.

Sellele on koondatud linna ja ülikooli ajaloo tähtsaimad sündmused alates Tartu esmamainimisest. Ajajoonel on info esitatud eesti ja inglise keeles ning külastajad saavad ajalookihtide avastamiseks ka ise käed külge panna.

Ülikooli ja linna tähtsaimate ajaloosündmuste kõrvale on muuseumi kuraatorid konteksti loomiseks lisanud fakte muust maailmast.

„Tartu Ülikooli lugu on osa maailma, Euroopa ja Tartu ajaloost. See õppevahend paigutab ülikooli olulisemad faktid laiemasse konteksti ning aitab seeläbi meie alma mater’it paremini mõista,“ sõnas muuseumi direktor Mariann Raisma.

Uus eksponaat tutvustab ka muuseumi rikkalikku kogu. Muu hulgas on ajajoonele välja pandud Gustav Suitsu pliiats, millega ta parandas oma luuletusi.

Tartu Ülikooli ja Tartu linna ajajoon on eelkõige õpilastele ja turistidele mõeldud interaktiivne õppevahend, mis ühtlasi juhatab sisse muuseumis kajastatava ülikooli loo.

Ajajoone töötasid välja Mariann Raisma, Karoliina Kalda, Jaanika Anderson, Tiiu Kreegipuu, Lea Leppik, Terje Lõbu ja Kristiina Tiideberg Tartu Ülikooli muuseumist. Eksponaadi kujundas Exporabbit ja see valmis Tartu Ülikooli ASTRA projekti PER ASPERA rahalisel toel.

Lisateave: Mariann Raisma, Tartu Ülikooli muuseumi direktor, [email protected], 522 1702

Last changed 02.07.2019