Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Metallica kontsert toob liiklusmuudatusi

Live Nation Estonia OÜ pressiteade

parkimisala plaan

11 July / Seoses Metallica kontserdiga Tartus, Raadi lennuväljal 18. juulil, muudetakse Eesti Rahva Muuseumi (ERM) ümbruses liikluskorraldust.

Juhtidel palutakse järgida teedele-tänavatele paigaldatud viitasid ja liikluskorraldusvahendeid.

Külastajatel palutakse kontserdile tulla ühistranspordiga, rattaga või jalgsi (jalutuskäik raekoja platsilt ERMi juurde võtab aega umbes 30 minutit – vahemaa on kaks kilomeetrit.) Parkimisvõimalused ERMi ümbruses saavad olema tugevalt piiratud. Peamised parkimiskohad on Raadi lennuvälja tasulisel parkimisalal.

NB! Väljastpoolt Tartut autoga tulevatel parkimispileti omanikel palutakse järgida põhimaanteede äärde paigaldatud suunaviitasid! Ametlikele parkimisaladele pääseb vaid eelmüügist ostetud parkimispiletiga. Pileteid müüb Piletilevi. Parkimiskohtade arv on piiratud. 

Metallica kontserdi ametlikud tasulised parkimisalad on avatud külastajatele 18. juulil kella 9:00st kuni 19. juuli kella 3:00ni. Parkimisaladele saab siseneda Narva maanteelt (Google Maps / Waze) ja Pajula teelt (Rõõmu-Viira) (Google Maps / Waze). Külastajatel palutakse järgida liiklusreguleerijate juhiseid ning pöörata tähelepanu parkla sisekorraeeskirjadele ja ka ürituse ohutuse tagamise nõuetele. Parkimisalad on valveta.

SÕIDUTEEDE ÄÄRES JA KÕNNITEEDEL ON PARKIMINE KEELATUD! Valesti pargitud sõidukid teisaldatakse.

Alates 15. juuli õhtust on keelatud peatumine ja parkimine ERMi ümbritsevatel aladel - Ermi tänaval ja Raadi lennuvälja avalikel aladel ning Raadiraja tänaval. 

16. juuli hommikul suletakse tavaliiklusele ligipääs Raadi lennuvälja avalikele aladele ja Ermi tänavale ning Raadiraja tänavale. 

Alates 16. juuli õhtust on keelatud peatumine ja parkimine Muuseumi teel, Raadiraja tänaval ning Jänese ja Roosi tänavatel. 

17. juuli hommikul suletakse tavaliiklusele ligipääs Muuseumi teele ning Roosi tänavale lõigus Jänese-Muuseumi tee. 18. juulil on Roosi tänav ja Muuseumi tee liikluseks suletud.

NB! Juurdepääs ERMi külastajatele on tagatud kuni 17. juuli kella 15:00ni. Parkimist ja liiklemist abistavad reguleerijad. 18. juulil on Eesti Rahva Muuseum külastajatele suletud. ERM on külastajatele taas avatud 19. juulil tavapärasel ajal (kell 10-18) A-sissepääsu kaudu.

18. juulil piiratakse Kõrveküla-Tartu maanteel liikumiskiirus 30 km / tunnis

NB! 18. juulil on suletud Vahi aleviku juurdepääsud Kõrveküla-Tartu mnt kaudu! Ümbersõiduks palutakse kasutada Vahi teed.

Korraldaja palub Tartu ja ümbritsevate asumite sõidukijuhtidel olla äärmiselt tähelepanelik, sest kontserdile on oodata mitukümmend tuhat fänni nii väljastpoolt Tartut kui ka välismaalt, kes kohalikus liikluses ei pruugi kõige paremini orienteeruda. Kõikidel liiklejatel, eriti aga ERMi lähistel liiklevatel inimestel tuleb arvestada täiendava ajakulu ning uue sobiliku marsruudi leidmisega. Vajadusel suletakse liiklus ühes või teises sõidusuunas ohutuse tagamiseks.

Ürituse ajal tuleb taksoga sõitjatel arvestada, et ERMi lähiümbrusesse taksot tellida on äärmiselt keeruline.

Ürituse lõpus suletakse liiklusele peamised teed ja tänavad, et tagada jalakäijate ohutu lahkumine.

Pärast kontserti alates kella 00:00st sõidavad Tartus liinide nr. 1, 4 ja 6 liigendbussid järgmiselt (viimased väljumised kesklinnast on kella 02:00 paiku): 

Liini nr. 1 bussid sõidavad tavapärasel marsruudil. Liini nr. 1 teenindatakse 15 minutilise intervalliga. Täiendavad väljumised peale keskööd peatustest Kesklinn II ja Kesklinn IV on minutitel 00, 15, 30 ja 45.

Liini nr. 4 bussid sõidavad kesklinnast Ropka linnaosa suunas Ringtee lõpp-peatusesse ja tagasi kesklinnani. Liini nr. 4 teenindatakse 30 minutilise intervalliga. Täiendavad väljumised peale keskööd peatusest Kesklinn VI on minutitel 00 ja 30.

Liini nr. 6 bussid sõidavad veidi lühendatud marsruudil - Tähtvere linnaosas peatuseni Tartu Näitused ja Ränilinnas kuni peatuseni Fi. Liini nr. 6 teenindatakse 30 minutilise intervalliga. Täiendavad väljumised peale keskööd peatustest Soola ja Soola I on minutitel 15 ja 45.

NB! Bussid võivad väljuda ka varem, seda juhul kui bussi mahutavus on ammendunud. Kontserdikorraldus võib mõjutada ka hilisõhtuste plaaniliste bussiväljumiste toimumist. 

Liini nr. 7 peatused “ERM” ja “Roosi” on kontserdipäeval, 18. juulil ümber korraldatud. Peatus “ERM” on mõlemas sõidusuunas Narva mnt. ja Muuseumi tee ristmiku vahetus läheduses. “Roosi” ajutine peatus on linnast väljuval suunal ENNE Jänese tn. ristmikku. 

Busside marsruutide kohta leiab lisainfot aadressil: http://peatus.ee/#city;tartu-linn 

Raadi lennuväli avab väravad 18. juulil kell 16:00. Seoses suure hulga külastajatega võib piletikontroll ning isiku ja asjade läbivaatus võtta aega. 

Jalgrattaparkla asub A-värava juures. Parkla on tasuta ja üldvalvega, kuid soovitame siiski omanikel rattad lukustada. Maanteeameti registris olevad sõidukid pargivad vastavalt kehtivale liikluskorraldusele.

Korraldaja palub kõigil külalistel jälgida Raadi lennuväljal ja selle lähiümbruses asuvaid eriviitasid ja infostende.

Droonide lennutamine Raadi lennuvälja territooriumi kohal ja selle vahetus läheduses ürituse eel ning selle ajal on rangelt keelatud!

Kontserdile ei pääse, kui teil on kaasas vihmavarje, foto-, audio- ja videosalvestustehnikat (va. mobiiltelefonid ja seebikarbid), oma sööki ja jooki, tuli- ja külmrelvi, pürotehnikat, vilkuvaid laserpulki, suuri binokleid ja selfie sticke (statiivpulkasid), tahvel- ja sülearvuteid, plakateid, bännereid ja lippe, kette, ohtlikke aineid ja esemeid, alkoholi ja narkootikume, loomi, jalgrattaid, rulluiske ja rulasid, motokiivreid, matka- ja klapptoole, taburette, samuti ka liigset pagasit ja esemeid. Kontserdile ei pääse tugevas joobes, agressiivselt käituvad või teisi häirivad isikud.

Liiklusskeem I

Liiklusskeem II

 

Last changed 11.07.2019