Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Kolm uut näitust Tartu Kunstimajas

Tartu Kunstimaja pressiteade

25 July / Täna avatakse Tartu Kunstimajas kolm näitust

Täna, 25. juulil avatakse Tartu Kunstimajas kolm näitust: suures saalis saab alguse tänavune Tartu Graafikafestival näitusega „Hullunud loomakari”, väikeses galeriis Heldur Viirese „Näitus kohvris” (kuraator Margus Meinart) ning monumentaalgaleriis Taavi Oolbergi „Kuni viimne rohulible...” (kuraator Indrek Grigor, Tartu Kunstimuuseum).


17.00 Tartu Graafikafestival 2019 „Hullunud loomakari”

Inimevolutsioon areneb ennenägematute sammudega tehnilise täiuslikkuse ja peatse robotiseerumise poole, samas on paralleelselt vallandunud vastupidine – masside ürgne kutse. Ülerahvastanud maailma möirgavad massid on leidnud endale ruuporid, mustmiljardid emotsioonid kuhjuvad lademetena virtuaalreaalsuses, nii palju tõdesid on kuulutada, et mingit tõde pole enam ammu olemas ja see teeb olematuks ka vale. Loomade rünnak – trellidest läbi loomaaeda, et päästa maailm. Avamisega kaasneb performance!


18.00 Heldur Viires „Näitus kohvris”

Heldur Viirese on illustreerinud 1960ndatest 1980ndateni enam kui paarsada ilu- ja teaduskirjandusteost. Need on enamasti kollaažid ning kasutatud on ka omavalmistatud faktuuride ja mustritega pabereid. Kokku on kleebitud imepisikesi detaile ning selgema vormi või parema kompositsiooni otsinguil sageli mitmete kihtidena. Samas säilitavad pildid oma kunstilise terviklikuse. Käesolev näitus pakub valikut nendest illustratsioonidest.


18.30 Taavi Oolberg „Kuni viimne rohulible...”

Kunstniku eesmärgiks on ehitada pühamu, mis kajastaks kaasaegset olukorda, kus usk on levinud samadel assimilatiivsetel alustel nagu varem on juhtunud. Kus erinevad (massi)kultuurilised ikoonid muudetakse koheselt õpetuse osaks. Näituse nimi, „Kuni viimne Rohulible…“ on kujund boddhisattva vandest, kus vandevõtja lubab, et ei virgu enne kui viimne rohulible on aidatud teisele poole kannatusi. Kui kaua tuleb aga järele oodata Adolf Hitlerit?

Kõik näitused jäävad avatuks 18. augustini.

Lisainfo:
Tanel Asmer
Tartu Kunstimaja produtsent
[email protected]
5562 1192

www.kunstimaja.ee
Tartu Kunstimaja (Vanemuise 26) on avatud K–E 12–18. Näitused on tasuta.
Tartu Kunstimaja näitusetegevust toetavad Tartu Linnavalitsus ja Eesti Kultuurkapital.

Last changed 25.07.2019