Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Tartu võtab osa kirjanduslinnade ülemaailmsest lavaluulevõistlusest

Eesti Kirjanduse Seltsi pressiteade

31 July / UNESCO kirjanduslinnade projekt SlamOVision kutsub jälgima esimest ülemaailmset lavaluuletajate videovõistlust.

Melbourne’i algatatud konkurss toimub tänavu esmakordselt ning Eurovisiooni eeskujul võistlevad videopildi vahendusel lavaluuletajad kaheksast kirjanduslinnast. Videod on üleval projekti veebilehel https://cityofliterature.com.au/slam-o-vision/ , kus iga vaataja saab ka oma lemmikuid märkida. 
 
Tartut esindab konkursil tänavuse TarSlämmi võitja Maris Pedaja luuletusega „Nahk ja kirbud“, mis osales ka rahvusvahelises lavaluuletajate projektis Borderlines. Video salvestati 29. märtsil Tartu Kirjanduse majas toimunud sündmusel „Noorte luuleleva Hasso Krulli Euroopas“. 

SlamOVisioni videote ametlik hindamine toimub augustikuus, kõik osalevad linnad saadavad oma hinnangud videotena Melbourne’i ning võitja kuulutatakse välja 6. septembril Melbourne’i kirjanikefestivali raames. Tartus hinnatakse osalejaid augusti teises pooles avaliku sündmuse käigus, kus kõigil huvilistel on võimalik anda oma panus meie lemmiku väljaselgitamisse. Oma linna poolt muidugi hääletada ei saa. SlamOVision on kavandatud iga-aastase ettevõtmisena ning nagu Eurovisioonilgi, korraldab järgmise aasta võistlust tänavuse võitja kodulinn. Täpsemat infot Tartu hindamispäeva kohta võib peatselt leida kirjanduslinna kodulehelt tartu.kirjandus.ee
 
Lisainfo:
Marja Unt
Eesti Kirjanduse Seltsi teadussekretär /Kirjanduslinn Tartu koordinaator
Estonian Literary Society / Tartu City of Literature coordinator
Tel. /Phone:. (+372) 7 427 079

Last changed 31.07.2019