Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

14. Tartuff alustab täna

12 August / PÖFFi 14. armastusfilmide festival Tartuff avab täna õhtul Tartu Raekoja platsil Eesti suurima välikino, tuues kuuel õhtul järjest ekraanile armastuse eri aspekte käsitlevad linateosed.

Kell 21.45 algaval tseremoonial jõuab ekraanile film-kollaaž „Kaadris on Tartu. Filmimaa Lõuna-Eesti”, mis on kokku pandud Lõuna-Eestis üles võetud mängufilmiepisoodidest ja teeb kummarduse selle piirkonna kinematograafilisele võlule.

Kokku linastub 12.–17. augustini raekoja ette kerkival 200 ruutmeetri suurusel ekraanil 11 filmi, lisaks näidatakse Athena keskuses dokumentaal- ja lastefilme. Kõik seansid on vaatajatele tasuta.

Festivali alateemaks on muusika, muuhulgas jõuab esimest korda maailmas ekraanile dokumentaalfilm „Elagu rock!”, mille autor ameeriklane Jonathan McHugh saabub Tartusse ka seda esitlema. Šveitsist tuleb külla dokumentaalfilmi „Alati ja igavesti” autor Fanny Bräuning.

Kõigi raeplatsi seansside eel linastuvad Euroopa Komisjoni kampaania #EUandME lühifilmid, mille eesmärgiks on selgitada noortele Euroopa Liidu vabadusi ja võimalusi. Kõrvuti nimeka Belgia režissööri Jaco van Dormaeli filmiga on kavas ka noore Eesti filmitegija Vlad Muko linateos – vastava konkursi võidutöö.

Ürituste kavast leiab bluusikitarrist Andres Rootsi plaadiesitluskontserdi, filmidest ajendatud arutelud „Väärika surma valikuvabadus” ja „Kas rock on surnud?”, lindy hop´i tantsutunni, traditsioonilise filmiviktoriini ja palju muud.

Tartuff on Baltimaade suurim vabaõhufilmifestival, mis leiab aset juba 14. korda.

Tartuffi filmikava vaata siit.

Last changed 12.08.2019