Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Kaitseväe Akadeemia tähistab õppeaasta algust piduliku jalutuskäiguga

Kaitseväe Akadeemia pressiteade

jalutuskäik

30 August / Kaitseväe Akadeemia tähistab õppeaasta algust 1. septembril traditsioonilise piduliku jalutuskäiguga Tartu linnas.

Sellele järgneb Kaitseväe relvastuse ja tehnika näitus.

Pidulik jalutuskäik algab pühapäeval, 1. septembril kell 11.00 Riia 12 peahoone juurest. Rongkäik liigub mööda Riia ja Ülikooli tänavat Raekoja platsile, kus peavad kõne Kaitseväe Akadeemia ülem kolonel Enno Mõts ja Tartu linnapea Urmas Klaas.

Edasi liigutakse mööda Ülikooli tänavat Tartu Ülikooli ette, kus tervitatakse ülikooli ning sealt edasi Munga tänavale, kus tervitatakse Haridus- ja Teadusministeeriumit. Sealt liigub rongkäik mööda Vabaduse puiesteed ja Riia tänavat õppeasutuse juurde tagasi.

Rongkäigul osalevad Kaitseväe Akadeemia tegevväelased, põhi- ja keskastme kursuse ja kutseõppe õppurid ning Kaitseväe orkester. Neid saadab kaks soomustransportööri.

Kaitseväe relvastuse ja tehnikaga saab tutvuda kell 11-14 Kaitseväe Akadeemia peahoone ees. Näitusel on käsitulirelvad, kaudtulerelvad, tankitõrjerelvad, õhutõrjerelvad ja soomustransportöörid, kokku 25 ühikut erinevat tehnikat ja relvastust. Väljapanekuga on oodatud tutvuma kõik huvilised ning avatud on ka akadeemia muuseum.

Rongkäigu liikumise hetkel seisatatakse liiklus jalutuskäigu marsruudil. Palume liiklejatelt mõistvat suhtumist.

Kaitseväe Akadeemia on ainuke riigikaitseline kõrgkool Eestis, mis annab kutsehariduse, rakendusliku kõrghariduse ja magistrikraadi sõjalises juhtimises. Täiendõppe kursustel osalevad nii kaitseväelased, kaitseliitlased ja reservväelased nii Eestist kui ka välismaalt. Kaitseväe Akadeemia on ka Eesti sõjateaduse nurgakiviks, tehes koostööd Eesti kui ka välisriikide koolide, uurimisasutuste ja ettevõtetega.

Last changed 30.08.2019