Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Linnaraamatukogu ootab suvises lugemisprogrammis osalenud lapsi peole

Tartu Oskar Lutsu nim Linnaraamatukogu pressiteade

5 September / Tartu Linnaraamatukogu laste- ja noorteosakond korraldas suvel lastele lugemisprogrammi „Suvelugemise väljakutse 2019”.

Lugemisprogrammis osalejaid oodatakse 7. septembril kell 12.00 raamatukogu saalis toimuvale lõpupeole, kus tehakse kokkuvõtteid ja tunnustatakse osalejaid ning esinema ja laule-mänge õpetama tuleb rahvamuusik Annika Mändmaa.

Lugemisprogrammi eesmärk oli lapsi raamatute ja lugemise juurde meelitada, andes neile suure valikuvabaduse. Raamatukogu pakkus välja üheksa erinevat teemat: krimilugu, loomajutud, muinasjutt, luuleraamat, õudusraamat, naljaraamat, teadusraamat, „Hea lasteraamat” ja Tartu Lapsepõlve auhinna nominent.  

Osalejatel tuli lugemiseks välja valida viis teemat ning igast valitud teemast üks  raamat. Loetu kohta oli tarvis täita lugemispass, st  vastata küsimustele ja kõige rohkem meeldinud teosest kirjutada lugemissoovitus. Lugemissoovitused avaldatakse raamatukogu laste- ja noortelehe rubriigis Lugemiselamus.

„Suvelugemise väljakutses” osales 140 last ja kokku sai läbi loetud peaaegu 700 raamatut.  
Kuigi enim loetud autor oli Martin Widmark „LasseMaia detektiivibüroo” sarjaga, osutusid populaarsuselt järgmisteks eesti kirjanikud Ilmar Tomusk, Andrus Kivirähk, Piret Raud, Reeli Reinaus, Heiki Vilep jt. Kõige rohkem lugesid lapsed Priit Põhjala raamatut „Onu Mati, loomaarst”, Dorothea Flechsigi „Petronella Õnneseent” ja Andrus Kivirähki „Kaka ja kevadet”.

Valdavalt olid osalejad  Tartu linna koolide õpilased,  aga esindatud olid ka Kõrveküla Põhikool, Ülenurme Gümnaasium ja Luunja Keskkool ning ühe osalenu kool on koguni   Knightswood Primary School Glasgow’s.

Täiendav info: raamatukoguhoidja Anu Amor-Narits, tel 736 139

Last changed 05.09.2019