Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Raamatukogunädal "Astu raamidest välja!" tuleb taas

Tartu Oskar Lutsu nim Linnaraamatukogu pressiteade

12 September / 14. -21. septembrini toimub kolmas Tartu Linnaraamatukogu tegevusnädal "Astu raamidest välja!".

Raamatukogu külastajatele ja kogukonna liikmetele pakutakse nädala jooksul tavapärasest erinevaid, nn raamidest välja üritusi, et juhtida tähelepanu raamatukogude ja neis pakutavate teenuste uuenemisele ja muutumisele.

Raamatukogudes on  toimumas muutused informatsiooni ja teadmiste vahendamise erinevate viisidega kaasa minemiseks. Õppimine, teadmiste ja oskuste omandamine on muutunud mitmekesisemaks, mängulisemaks, sageli omandatakse neid läbi praktika ise katsetades ja järele proovides.

Linnaraamatukogu on üks väheseid kohti avalikus linnaruumis, kuhu iga linnakodanik on ühtmoodi teretulnud, seda nii erinevate teadmiste omandamiseks, kui ka oskuste arendamiseks. Lisaks ei piirdu kaasaegne raamatukogu oma formaalse ruumiga, vaid pakub pop-up teenuseid just seal, kus inimesed on parasjagu kokku tulnud, nt linnas toimuvatel kogukonnaüritustel.

Juba paar aastat on linnaraamatukogus olemas 3D printimise võimalus ja arvutiklassides saab kasutada 3D mudeldustarkvara. Tegevusnädala raames tutvustame teenust taas ja ootame uusi huvilisi sel sügisel käivituvasse 3D modelleerimise huviringi. Huviringi avakohtumine toimub 18. septembri õhtul laste- ja noorteosakonna arvutiklassis (k 17.30 Kompanii 3/5).

Joonistamis- ja modelleerimishuvilistele on kavas nn avatud uste päevad Wacom Cintiq’i graafikalaua katsetamiseks Annelinna raamatukogus (Kaunase pst 23; 16., 19. ja 20. septembril k. 9-17). Mitmel päeval ja erinevas kontekstis kutsume lapsi ja peresid 3D pliiatsitega joonistama, paberist meisterdama ja seemneraamatukogu äratundmismänge mängima.

Raamatukogu on pop-up naiskondadega kohal linnaosapäevadel Tähtveres, Tammelinnas ja Annelinnas. Juba kolmandat hooaega alustab sel nädalal ka meisterdamisklubi täiskasvanutele. Paberiteemade kõrval on uue hooaja avateemaks poolvääriskividest ehete valmistamine. Märksa pikema traditsiooniga on laste ja täiskasvanute ühised lauamänguõhtud Tammelinna raamatukogus - algamas on kaheksas hooaeg.

Kõigest lähemalt sündmuste kavast ja kalendrist raamatukogu koduleheküljel www.luts.ee. Tulge osalema ja kohtumiseni raamatukogus!

Täpsem teave: arendusjuht Mai Põldaas, telefon: 736 1397

Last changed 12.09.2019