Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Tartu tähistab pühapäeval autovaba päeva

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

rattasõbralik asutus

18 September / Pühapäeval, 22. septembril oodatakse tartlasi autovaba päeva tähistama.

Tänasest kuni 22. septembrini saavad autojuhid Tartu linnaliinibussides tasuta sõita.

Autovaba päeva tähistamine algab pühapäeval kell 12 raekoja taga Ülikooli tänaval. Kohapeal saab tutvuda mitmesuguste eriliste jalgratastega, meisterdada helkureid ja uurida infot rattaringluse kohta. Oma eksponaatidega on kohal Eesti Jalgrattamuuseum ja liiklusohutusega seotud teemasid tutvustab Maanteeamet. Üksi või meeskonnaga saab osaleda kesklinnas toimuval orienteerumisvõistlusel.
Muusikalist meelelahutust pakub Jalmar Vabarna, esinevad JJ-Street tantsukooli tantsijad ning üles astub AHHAA teadusteater.
Kuulutatakse välja Tartu kõige rattasõbralikum ettevõte ning autasustatakse Endomondo kampaania võitjaid.

Autovaba päeva ajakava:
12.00 avamine, rattasõbraliku ettevõtte väljakuulutamine
12.15 JJ-Street tantsukooli tantsijad
12.30 AHHAA teadusteater
13.00 Jalmar Vabarna
13.30 AHHAA teadusteater
14.00 Jalmar Vabarna
14.30 AHHAA teadusteater
14.50 JJ-Street tantsukooli tantsijad
15.00 Endomondo kampaania võitjate autasustamine ja orienteerumise lõpetamine.

Käimasolev nädal on Euroopas kuulutatud liikuvusnädalaks ning Tartu Linnavalitsus kutsub sel nädalal ka tartlasi autod koju jätma ja rohkem rohkem jalgsi, ratta või ühistranspordiga liikuma. Nii saavad kõik autojuhid, kel on ette näidata kehtiv juhiluba, 18.- 22. septembrini Tartu linnaliinibussides tasuta sõita.

Kuni 19. septembrini ootab linnavalitsus asutusi ja ettevõtteid kandideerima Tartu kõige rattasõbralikuma ettevõtte tiitlile. Selleks tuleb saata lühitutvustus, mis annaks ülevaate asutuse või ettevõtte jalgrattasõbralikkuse kohta: kui palju töötajaid käib rattaga tööl; kuidas toetatakse jalgrattakasutust, millised rattaüritusi on korraldatud jmt. Tutvustus koos fotodega tuleb saata hiljemalt 19. septembriks aadressile [email protected].  

Liikuvusnädala raames toimub 20. septembril Tartu kesklinnas ka traditsiooniline eakate orienteerumine, kuhu saab registreeruda kuni reedeni telefonil 7361 322 või 7361 321 või meiliaadressil [email protected].
Käimas on ka Endomondo jalgsikäimise kampaania "Tartu liikuvusnädalal kõnnime koos", mille võitjaid ootavad autasud ja loosiauhinnad.

Lisainfo:  Tartu Linnatranspordi rattaringluse spetsialist Kadi Metsma, tel 5393 8851.

Helle Tolmoff

avalike suhete osakond
kommunikatsioonispetsialist

Tel: 736 1336
Mob: 529 4297

Last changed 18.09.2019