Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Kesklinna parkimismaja arhitektuurivõistluse võitja avalikustatakse 30. oktoobril

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

Vabaduse pst parkla Photo: Villem Voormansik

28 October / Kolmapäeval, 30. oktoobril kell 12 avalikustatakse Tartu raekoja saalis kesklinna parkimismaja arhitektuurivõistluse võitja ja esikolmik.

Arhitektuurivõistlusega soovis linn leida Vabaduse pst 6 kavandatavale parkimismajale väärika ja vanalinna sobiva arhitektuurse lahenduse, mis ühtlasi võimaldaks vähendada sõidukite parkimist kesklinna tänavatel.

Arhitektuurivõistlusele saabunud 29 ideekavandi seast valis žürii septembri algul välja  esikolmiku. Tööde "Arkaad", "Katus-Tänav" ja "Turuplats" autoritel tuli esitatud lahendusi vastavalt žürii ettepanekutele edasi arendada. Lisaks kolmele parimale tunnustas žürii äramärkimisega veel seitset kavandit professionaalsete lahenduste, julgete ideede, nutikate parkimislahenduste ja avaliku ruumi väärtustamise eest.

Abilinnapea Reno Laidre sõnul oli arhitektide suur huvi võistluse vastu väga positiivne üllatus. „Pakutud tööd olid väga eriilmelised - piirkonda hästi sobituvatest ideedest kuni tõeliselt julgete muutusettepanekuteni välja. Arhitektuuripreemiaid annab Tartu linn välja kolm ja nende tööde reastamine oli keeruline, sest kõikidel töödel olid omad tugevad küljed,“ ütles Laidre. Abilinnapea avaldas lootust, et võimalikult kiiresti leitakse ka ettevõtja, kes on valmis võidutöö alusel investeerima ja parkimismaja valmis ehitama.

Arhitektuurivõistluse paremusjärjestus ja tööde autorid avalikustatakse kolmapäeval,  30. oktoobril kl 12 Tartu raekoja saalis.

Arhitektuurivõistluse preemiafond on kokku 18 000 eurot.

Lisainfo: abilinnapea Reno Laidre, tel 7361 224, 528 6361 .

Helle Tolmoff

avalike suhete osakond
kommunikatsioonispetsialist

Tel: 736 1336
Mob: 529 4297

Last changed 28.10.2019