Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

PÖFF Tartu avas Kvartali Keskuses treilerpargi ja infopunkti

Pimedate Ööde filmifestivali pressiteade

Hetk filmist „Rongiga reisimise eelised“. Photo: PÖFF

8 November / Pimedate Ööde filmifestivalil linastuvate filmide treileritega saab alates tänasest tutvuda Kvartali Keskuse 1. korrusel asuvas treilerpargis.

Sealsamas on avatud ka piletikeskus, kus 8.–10. novembrini toimuva eelmüügi ajal saab osta pileteid PÖFFi seanssidele 5 euro eest. Hiljem maksab tavapilet 8 eurot ja sooduspilet 6.50.

 

Tartu publiku ette jõuavad lisaks kogu debüütfilmide ja põhivõistlusprogrammile ka teised olulisimad filmid selle aasta festivali kavast. “PÖFF Tartu on erakordne, sest tartlasteni tuuakse filmifestivali koorekiht,” ütles PÖFF Tartu  koordinaator Tony Käsper. “A-kategooria filmifestivalid toimuvad üldiselt vaid ühes linnas. PÖFFil on aga ainulaadne luba tegutseda kahes linnas, mis muudab kõik Tartus toimuva veelgi erilisemaks.”

Pimedate Ööde filmifestivali võistlusprogramm „Põhjusega mässajad” toob vaatajate ette filmid, mis paistavad silma otsingulisema vormi või provotseerivama sõnumi poolest. Näiteks linastub 24. novembril Tartu Elektriteatris hispaanlase Aritz Moreno linateos „Rongiga reisimise eelised“, mille esmapilgul kirevalt meelelahutuslik näiv vorm on petlik. Tegelikult käsitleb autor oma debüütfilmis väga tõsiseid teemasid.

Tartu filmiarmastajad saavad näha paljusid lühi- ja dokumentaalfilme ning esindamata ei jää ka PÖFFi noorte- ja lastefilmide festival Just Film. Moekino dokkidest linastub Tartus John Walkeri film „Sitapead. Teooria“, mis avab semiootilises ja kultuurilis-filosoofilises võtmes inimeste käitumismustreid ja ühiskonnas asetleidvaid muutusi ning garanteerib hea tuju.

Elektriteatri eestvedaja Andres Kautsi sõnul on tänavune PÖFFi programm väga publikusõbralik, pakkudes laia valikut ka peredele ja noortele. “Isikliku pilgu läbi on mul hea meel näha taaskord festivali kavas Quentin Dupieux’d oma uue filmiga “Hirvenahk”. Kuid kes soovib midagi lihtsat, energilist ja heatujulist, siis 19. novembril Athena Keskuses linastuv “Peoloomad” kõlab nagu kindel valik.”

Režissöör Sophie Hyde’i film “Peoloomad” kuulub võistlusprogrammi “Värsked hoovused” ning jutustab heade näitlejate ja hea dialoogiga iroonilise loo, mis tabab hästi teatud eluperioodi 30ndate alguses, kus päris elu ja kohustuste eest ei ole enam võimalik kuhugi ära joosta.

PÖFF Tartu leiab tänavu aset 15. novembrist 1. detsembrini ning filme näidatakse Elektriteatris ja Athena Keskuse kinosaalis.

Lisaks Kvartali müügipunktile on pileteid võimalik soetada ka Piletilevist. Müügil on ka neli Hundipassi, mida saab osta ainult PÖFFi kodulehekülje vahendusel: 6 pileti pass maksab 28 eurot, 16 pileti pass 70 eurot, 36 pileti pass 125 eurot ja toetaja pass 200 eurot. Passiga saab iga seansi kohta välja võtta kaks piletit.

PÖFFi kodulehekülg: https://poff.ee/

Facebook: https://www.facebook.com/pofftartu/

Instagram: https://www.instagram.com/pofftartu/

Last changed 08.11.2019