Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Tartu iduettevõtted avavad huvilistele telgitaguseid

Startup Estonia, KredEx

11 November / Täna algab kuues Eesti linnas startup-kogukonna aasta suurim sündmus Startup Week Tallinn, mille programmis on 75 tasuta üritust, millest 18 toimub esmakordselt väljaspool pealinna Tartus, Pärnus, Narvas, Jõhvis ja Kohtla-Järvel.

Mitmed Eesti iduettevõtted avavad nädala jooksul huvilistele oma kontorite uksed ja näitavad iduettevõtjate telgitaguseid. Startup-maailma tipptegijad jagavad oma kogemusi, rääkides nii edulugudest kui ka õppetundidest. Suurt tähelepanu pööratakse ka kasvavale põlvkonnale, et äratada noorte huvi ettevõtluse, tehnoloogia ja teaduse vastu.

TranfserWise’i arendusjuht Alvar Lumberg kutsus kõiki huvilisi külastama Eesti iduettevõtteid. “Tehnoloogiaettevõtted saavad innustada noori IT karjääri valima. Sellele viitasid ka TransferWise’i tellitud ja Tartu Ülikooli poolt läbiviidud uuringu tulemused, mis näitasid, et noored hindavad eriti kõrgelt just ettevõtete külastusi  – need inspireerivad kooliõpilasi ja annavad tehnoloogiaettevõtte igapäevaelust vahetu ettekujutuse. Seetõttu korraldame erinevaid üritusi, et näidata noortele, et IT ei ole vaid programmeerimine või arvutite remont ning loodame koostöös Startup Week’iga sütitada noortes suurema huvi tehnoloogia valdkonna vastu,” sõnas Lumberg.

Startup Week Tallinn ühe eestvedaja Triin Ilvese sõnul on Startup Week Tallinn programm maailmas unikaalne, sest see haarab mitmeid linnu. “Toome programmis kokku parimad kogemused, säravaimad tegijad ja nende inspireerivad lood ning esmakordselt laiendame programmi ka väljapoole pealinna, tuues ettevõtlikku mõttelaadi ja inspiratsiooni ka regionaalsetesse keskustesse. Räägime muidugi avameelselt ka alustavate ettevõtjate muredest ja õppetundidest,” kirjeldas Ilves selle aasta programmi.

Kuigi sel aastal ei olnud korraldajate eesmärk suurendada nädala raames toimuvate ürituste hulka, ületas huvi ootusi. Kui eelmisel aastal toimus Startup Week Tallinn raames 62 üritust, mida külastati kokku ligi 3000 korda, siis selle aasta festival on kasvanud Euroopa ja ka maailma üheks suurimaks.

Tartus toimub iduettevõtete nädala raames 11.-16. novembrini viis sündmust.

Noortekeskus SPARK Makerlab korraldab esmaspäeval, 11. novembril Rube Goldberg’i masina leiutamise töötoa noortele vanuses 14+. Teisipäeval, 12. novembril korraldab Tartu Teaduspark enesearengu töötoa, mida veab psühholoog ja enesearengu treener Jorgen Matsi, kes töötab täna Eesti ühes edukaimas iduettevõttes Pipedrive. Elisa UP meeskond korraldab teisipäeval praktilise töötoa, kus huvilistele jagatakse näpunäiteid nii ideede valideerimiseks, klientide otsimiseks kui ka esimeste investorite kaasamiseks.

Kolmapäeval, 13. novembril toimub Tartu Teaduspargi eestvedamisel digitaalse turunduse ja reklaami töötuba, mida veab Convertali partner Taavi Raidma. Advokaadibüroo NJORD korraldab kolmapäeval unikaalse kahetunnise silmast silma arutelu iduettevõtjate ja mentorite vahel, kus osalejad saavad vastused kõikidele küsimustele erinevate valdkondade tipptegijatelt.

Startup Week on maailma üks suurimaid startup-kogukonna algatusi, mis sai alguse üheksa aastat tagasi Ameerika Ühendriikides. Nüüdseks korraldatakse festivali 90 linnas üle maailma ja neljandat aastat ka Eestis. Startup Week Tallinna suurtoetaja ja eestvedaja on Startup Estonia ning festivali aitavad korraldada kümned vabatahtlikud. Startup Estonia programmi viib ellu KredEx. 

Kõik Startup Week Tallinn sündmused on külastajatele tasuta, programmiga saab tutvuda ja üritustele registreeruda siin: www.startupweektallinn.com

Last changed 11.11.2019