Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Startup Week tutvustas Tartu noortele kodukohas olevaid võimalusi

Startup Estonia ja KredExi pressiteade

startup week Photo: Ann Vaida

19 November / Startup-kogukonna festivali Startup Week üritusi külastas tänavu rekordarv külastajaid – kokku 4000 inimest, mis tegi sündmusest omataoliste seas Euroopa ja maailma ühe suurima.

Startup Week nädala eestvedaja Triin Ilvese sõnul külastas sel aastal startup-kogukonna suurimat sündmust rekordarv külastajaid ning esmakordselt kasvas festivali programm pealinnast välja, haarates kuut Eesti linna, sh ka Tartut. “Programmi haare, ürituste kvaliteet ja külastajate arv ületasid meie kõige julgemaid ootusi ning see näitab selgelt, et startup-kogukond kasvab Eestis aasta-aastalt ning huvi valdkonna vastu on äärmiselt suur. See kogukond on täis nutikaid ja ettevõtlikke inimesi ning näeme, et Eestis on peale kasvamas ka uus startup-põlvkond,” ütles Ilves.

Startup Estonia juhi Maarika Truu sõnul panustati sel aastal palju just noorte ettevõtlikkuse kasvatamisse. “See on teadlik suund, mida ei tohi võtta iseenesestmõistetavalt, kuid see on võimalik tänu sellele, et meie startup-kogukond on saavutanud olulise verstaposti oma arengus – häid teadmisi ja unikaalseid kogemusi saavad jagada need, kellel need olemas on,“ sõnas Truu. 

Iduettevõtete nädala regionaalseid üritusi Tartus, Pärnus, Jõhvis, Narvas ja Kohtla-Järvel külastas kokku umbes 400 inimest. Tartu programmis oli suur rõhk noortele suunatud üritustel. “Korraldajate eesmärk oli mitte ainult äratada noorte huvi ettevõtluse, tehnoloogia ja teaduse vastu, vaid tutvustada tulevastele tegijatele eelkõige nende kodukohas olevaid võimalusi. Tahtsime inspireerida noori ja näidata, et startup-kogukond ei pesitse ainult Tallinnas ning selleks, et olla edukas ettevõtja, töötada rahvusvahelises ettevõttes või meeskonnas ei pea oma kodukohast ära kolima,” tõi välja Startup Weeki eestvedaja Triin Ilves.

Eesti pakub maailmale sidusat, toetavat ja hästi toimivat keskkonda iduettevõtluse arendamiseks. “Seejuures on meil lootustandev järelkasv, kelle lennukad ideed muudavad juba õige pea meie kõigi tulevikku,” lisas Startup Estonia juht Maarika Truu.

Startup Week programmis oli sel aastal 76 tasuta üritust, sh 18 toimus väljaspool pealinna. Mitmed Eesti iduettevõtted avasid nädala jooksul huvilistele oma kontorite uksed ja näitasid iduettevõtjate telgitaguseid. Startup-maailma tipptegijad jagasid huvilistega oma kogemusi ja praktilisi näpunäiteid. 

Startup Week Tallinna suurtoetaja ja eestvedaja on Startup Estonia ning festivali aitasid sel aastal korraldada kümned vabatahtlikud. Startup Estonia programmi viib ellu KredEx. 

Last changed 19.11.2019