Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Maarja kiriku esisel avatakse huvitava kunstilise lahendusega jõulusõim

Tartu Maarja Kiriku Sihtasutuse pressiteade

Maarja kirik Photo: Uku Peterson

30 November / Pühapäeval, 1. detsembril kell 16 avatakse Tartu Maarja kiriku esisel jõulusõim.


Sõime avamise juhatab sisse Tartu praost Ants Tooming, külalisi tuleb tervitama ka Tartu linnapea Urmas Klaas. Esineb Arno Tamm ning jõulumeeleolu aitavad luua NATO liitlasväed Suurbritanniast. Pakutakse tasuta sooja glögi.

Tartu Maarja kiriku Jõulumüsteerium on edasi arendus varasemalt Tallinnas Mustamäel Männi Pargis olnud jõulusõimest. Toonane kompositsioon oli Riina Vanhaneni idee põhjal teostunud ühistööna Mustamäe Laste Loomingu Majaga. Praegune kompositsioon on selle taaslavastus.

“Oleme kolmanda kursuse dekoraatorid Tartu Kunstikoolist ja see on meie esimene ning suurim dekoratsioon, millega oleme hakkama saanud. Olime elevil ja kohe valmis pakkumise vastu võtma, kui kuulsime võimalusest luua Jõulumüsteerium Maarja kiriku juurde. Loodame edasi anda natukene jõulusoojust ja rõõmu südamesse” rääkisid Merete-Lisette Tenno, Anne Lattik, Signe Oidekivi, Mailiis Noorkõiv.

 „Me soovime, et Tartu inimestel oleks jõulude ajal põnev Maarja kiriku juurest mööda jalutada. Eelmisel aastal olnud jõuluvalguse ja -muusika edasiarendusena on nüüd kiriku juures huvitava kunstilise lahendusega jõulumüsteerium“, sõnas Tartu Maarja Kiriku Sihtasutuse turundusjuht Lehari Kaustel.

Jätkuvalt on pimedal ajal Tartu Maarja kirikut kaunistamas valgustorn, mis sümboliseerib koguduse unistust taastatud kirikust. Jõulusõime juures toimub igal advendil algusega kell 16.00 väike muusikaline sündmus. Jõuluvalgus süüdatakse Tartu Maarja kirikus neljandal advendil, 22. detsembri 2019.  Maarja kogudus on kogukonnaga ühtehoidev ning soovib läbi kiriku taastamise linlaste ühtsustunnet suurendada. Kaunistatud kirik koduteel on märgiks saabuvast imede ajast. 

Palume, et inimesed jõulude ajal võiksid teha kingituse laulupeo hällile – Tartu Maarja kirikule. Selleks saab annetada  ehituskive, et torn võiks ühel päeval kerkida. Nimelise annetuse võib teha Tartu Maarja Kiriku Sihtasutuse Swedbanki kontole EE132200221021269201. Anonüümseks annetuseks võib helistada 900 1842 annetad 5 eurot, 900 1941 annetad 10 eurot, 900 2019 annetad 50 eurot.

Lisainfo:
Lehari Kaustel
Turundusjuht
Tartu Maarja Kiriku Sihtasutus
Õpetaja 5, Tartu
GSM: +372 5663 3002
E-mail: [email protected]

Kontakt:
Silvia Leiaru
Tartu Maarja Kiriku SA juhataja
+372 5665 0956, [email protected]
tartumaarja.eelk.ee
Õpetaja 5, Tartu 51003

Last changed 30.11.2019