Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Bluusikuu toob Tartusse kaks näitust Soomest

Tartu Oskar Lutsu nim Linnaraamatukogu pressiteade

20 January / 21. jaanuaril kell 17.30 avatakse Tartu Linnaraamatukogus bluusikuu raames Soome fotograafi Risto Vuorimiehe fotonäitused „Love Records Soome muusikaelus” ja „Papa Montero Kuubal: Kuuba muusikaelust 1970-ndatel”.

Näituse avamisel esinevad Tartu bluusimehed ja -naised Kaisa Ling, Randal Randoja, Andres Roots, Alar Kriisa ja Vilho Meier.

Risto Vuorimies hakkas 1970. aastal õppima Stockholmi Christer Strömholmi fotograafiakoolis. Soome tuli ta tuli tagasi Soome iseseisvuspäeval 1972. aastal, kui Helsingis avati fotonäitus Rootsi soomlastest. 1973. aasta talvel asus ta tööle Love Recordsi firmasse.  Talle anti kujundada  Hurriganes'i esimene album "Rock'n'Roll All Night Long". Samal ajal tegi ta foto Rauli "Badding" Somerjokist, kus viimane istub kohviga väikeses Helsingi baaris. Sellest ajast alates kujundas Vuorimies üsna märkimisväärseid albumeid, sealhulgas Hurriganes’i „Roadrunneri“.

Love Records oli Christian Schwindti poolt 1966. aastal loodud Soome plaadifirma, mis peamiselt andis välja soome rokki aga ka jazzi, vasakoolseid poliitlaule ja etnomuusikat. 2016. aasta 4. juulil ärkas Love Records taas ellu, andes välja Ville Valo's singli "Olet mun kaikuluotain".

Oma esimese Kuuba-reisi tegi Risto Vuorimies alias Papá Montero 1975. aastal, kui ta oli veel aktiivne fotograaf. Sealne kultuur võitis ta südame ja edasistel käikudel uuris ta sealset muusikat ja 1980-ndatel isegi õppis sealses muusikakolledžis. Neil reisidel tehtud pildid on autori sõnul ajatud ja kajastavad saare mitmekesist ajalugu.

28. jaanuaril ja 4. veebruaril kohtuvad huvilised bluusikuu raames linnaraamatukogu saalis toimuvates kontsertloengutes ja õpitubades Kaisa Lingi ja Andres Rootsiga.
Bluusikuud toetab Eesti Kultuurkapital.

Lisainfo: muusikaosakonna juhataja Meery Salu, tel 736 1374
https://www.facebook.com/muusikaosakond/
https://www.facebook.com/bluusikuu/

Last changed 20.01.2020