Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Alanud on registreerumine Koidula etluskonkursi Tartu eelvooru

Tartu Linnamuuseumi pressiteade

plakat

23 January / Tänavu möödub 155 aastat Lydia Koidula luuledebüüdist ajalehes Eesti Postimees, kus luuletus “Koddo” (“Meil aiaäärne tänavas”) ilmus nimemärgi „L“ all.

Koidula pärandit väärtustav üleriigiline Koidula etluskonkurss täiskasvanutele algab sõelumistega Kuressaares, Võrus, Tartus, Tallinnas, Virumaal ja Pärnus ning päädib finaalvõistlusega emakeelepäeval, 14. märtsil 2020 Pärnu muuseumis.

Etluskonkursi eesmärgiks on aktiveerida täiskasvanud inimeste luule- ja etlushuvi. Arendada etluskunsti viljelemist nii professionaalide kui ka harrastajate hulgas ja anda oma oskuste esitlemiseks motiveeriv väljund traditsioonilise mitmetasandilise etluskonkursi näol, kus iga piirkondliku eelvooru parimad esinejad lähetatakse finaalvõistlusele Pärnus.

Konkursist osavõtja peab olema vähemasti 18 aastat vana ja esinemise pikkus soovitavalt mitte üle 7 minuti. Esitatakse kaks luuletust, millest üks peab kindlasti olema Lydia Koidula ja teine esitaja enda poolt vabalt valitud eesti autori avaldatud looming.

Konkursi korraldajad on Koidula muuseum ja Eesti Kirjanike Muuseumide Ühing ning patrooniks on Doris Kareva. Auhinnafondi toetavad Kultuurkapital, Pärnu linn, kirjanikemuuseumid ja mitmed Eesti teatrid.

Finaalvõistlusele parimate sõelumine toimub Tartus Oskar Lutsu majamuuseumis laupäeval, 15. veebruaril kell 11.

Palume eelnevalt registreeruda! Teated: Meeli Väljaots, 5810 9397, [email protected]

Lisainfo finaalvõistluse kohta: Elmar Trink, 528 6522, [email protected]
www.kirjanikemuuseumid.ee

 

Last changed 23.01.2020