Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Kolm uut näitust Tartu Kunstimajas

Tartu Kunstimaja pressiteade

maal

23 January / Homme, 24. jaanuaril avatakse Tartu Kunstimajas kolm uut näitust.

Kell 17.00 Laura Põllu ja Katrin Väli „Eitus”, kell 17.30 Piibe Arrak 80 ja kell 18.00 Grisli Soppe-Kahari „Tumm Karje”.

 

Laura Põld ja Katrin Väli „Eitus”

Installatsioon koosneb Põllu keraamilistest objektidest ja skulptuuridest, vitriinidesse koondatud toetavast kirjandusest ning Väli luuletustest. Erinevalt varasematest projektidest on sellel korral ka osa luulekatkeid omandanud orgaanilisema punutud välimuse ning seetõttu suhestuvad otsesemalt ülejäänud väljapanekuga. Maailm on täis mitmesugust elu, mis on väärtuslik ja tähtis, ning mitte meie, inimesed ei anna talle väärtust, vaid tema väärtus on temas eneses.

Piibe Arrak 80

Läbilõige Piibe Arraku loomingust kuue kümnendi jooksul. 1960ndate lai, hoogne pintslilöök ja summutatud koloriit. Järgmisel kümnendil eelkõige portreedes õhukest värvikihti ja pühkimistehnikat. 1980ndatel on valdavaks pastell ja akvarell, üheksakümnendail domineerivad Norra maastikuid ning sealt edasi kujutab ta rohkelt Eesti looduslikke pühapaikasid, milles kajastub mure meie ürgse looduse säilimise ja hoidmise pärast. Läbi elu on aga Arraku lemmiteemaks olnud lilled.

Grisli Soppe-Kahari jõuliste pintslitõmmetega suureformaadiliste teoste tonaalsus on viimasel ajal üha enam sumbunud, aga see ei näi esmapilgul viitavat otseselt negatiivse alatooniga sisule. Kujutatud grotesksed tegelased näiksid justkui osalevat mingit sorti rituaalis või mängus, kuigi toimuva olemus on hermeetiliselt suletud. Samas ei saa siiski välistada, et lõuenditest moodustuvas absurdis peitub appikarje.

Näitused jäävad avatuks 16. veebruarini.

Lisainfo:
Tanel Asmer
Tartu Kunstimaja produtsent
[email protected]
5562 1192

www.kunstimaja.ee
Tartu Kunstimaja (Vanemuise 26) on avatud K–E 12–18. Näitused on tasuta.
Tartu Kunstimaja näitusetegevust toetavad Tartu Linnavalitsus ja Eesti Kultuurkapital.

 

Last changed 23.01.2020