Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Tartu Kunstimaja on taas avatud 11. maist

Tartu Kunstimaja pressiteade

6 May / Alates esmaspäevast, 11. maist on Tartu Kunstimaja suures ja väikeses saalis avatud kodus istumisest ja karantiinist rääkiv kuraatorprojekt „Esmaspäeval oli meil siin veel lumine”. Monumentaalgaleriis saab aga taas vaadata Tartu Kunstioksjoni väljapanekut ning oksjon ise toimub 29. mail.

Kuraator Peeter Talvistu projekt võtab kahe erineva lähenemise kaudu kokku viimaste kuude olukorra ja elutunnetuse. Väikeses saalis sedastatakse läbi Eerik Haameri, Marko Mäetamme ja Diana Tamane teoste eraldatuna nelja seina vahel istumisega seostatavaid fakte. Me kõik oleme läbinud lähedusvajaduse, hullumise ja seesmise surutise väljapurskumise staadiumid.

Suure saali autoreid ja teoseid kohtas kuraator eriolukorra jooksul sotsiaalmeedias ning need seostuvad läbielatu poeetilise tunnetusega. Osalevad kunstnikud Eero Ijavoinen, Elise Christin Jörberg, Kalli Kalde, Mette Mari Kaljas, Paul Lepasson, Marja-Liisa Plats, Vahur Puik ja Mattias Reinula.

Tegemist on pooljuhuslike avastustega, mis ühel või teisel viisil on sattunud kokku tervet maailma nii ühendavate kui eraldavate sündmustega.

Fuajees seob kahte saali kunstiteadlase Indrek Grigori videovestlus maalikunstnik Peeter Krosmanniga, kus otsitakse vastuseid praktilistele küsimustele. Näituse pealkiri „Esmaspäeval oli meil siin veel lumine” pärineb Vahur Puigi video tekstilisest kommentaarist tema Facebooki seinal.

Näitus on avatud 31. maini.

Last changed 06.05.2020