Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Tartu ja Lõuna-Eesti kultuurivaldkonna küsitlusest saab osa võtta kuni kolmapäevani

Tartu 2024 pressiteade

Tartu linnavalitsus ja Tartu 2024 korraldavad koos ka Kultuurikompassi kogemuste vahetamise foorumeid Photo: Kiur Kaasik

25 May / Tartu ja Lõuna-Eesti kultuurikorraldajad saavad kuni kolmapäevani osaleda küsitluses, mille tulemusi kasutatakse Euroopa kultuuripealinna ettevalmistusteks ning kultuurivaldkonna teadmistepõhiseks arendamiseks regioonis. Küsitlust viib läbi Tartu linnavalitsus koostöös sihtasutusega Tartu 2024, Lõuna-Eesti omavalitsuste ja kultuurijuhtidega.

Tänavu teist korda toimuva küsitlusega uuritakse kultuurisündmuste läbiviijate hinnanguid ja ootusi erialastele oskustele ning teadmistele, tegevuskeskkonnale, partneritele ja koostööle. Kahe aasta eest toimunud esimese küsitlusega kogutud teadmised aitasid ette valmistada võidukat Euroopa kultuuripealinna taotlust ning käivitada tänaseks sadu kultuuriinimesi kokku toonud Kultuurikompassi foorumite sarja.

SA Tartu 2024 nõukogu esimees, Tartu linnapea Urmas Klaas rõhutas, et Tartu ja Lõuna-Eesti koostöö Euroopa kultuuripealinna elluviimiseks on koroonakriisi tagajärjel senisest veelgi olulisem ning kultuurikorralduse arendamine toetab ka turismi ja teisi seotud valdkondi. “Olen kindel, et käesolev küsitlus, mille koostamisse andsid oma panuse ka Lõuna-Eesti arenduskeskuste kultuurijuhid, annab hoogu juurde Tartu 2024 ettevalmistustele ning kultuurivaldkonna teadmistepõhisele edendamisele terves regioonis,” ütles Klaas.

Küsitluse projektijuht Kristiina Avik selgitas, et küsitlusele oodatakse vastama kõiki, kes korraldavad publikuga kultuurisündmusi. “Mitte ainult kultuurikeskuste või muuseumite juhid, vaid ka huvikoolide juhendajad, linnaosa- ja külaseltside eestvedajad, turismiettevõtjad, noorsootöötajad ja paljud teised on need kultuurikorraldajad, kelle pädevustest, probleemidest, ootustest ja väljakutsetest me huvitume,” sõnas Avik.

Uuringust osa võtmiseks tuleb täita aadressil https://arcg.is/1DG5an küsimustik, mis on avatud kuni 27. maini. Vastama oodatakse kultuurikorraldajaid, kes tegutsevad Tartu 2024 regioonis ehk Tartu linnas või maakonnas, Viljandi linnas, Põlva maakonnas, Valga maakonnas või Võru maakonnas.

Küsitluse tulemusi tutvustatakse järgmisel Kultuurikompassi foorumil, mille põhiteemaks on kultuuri ligipääsetavus. Foorum toimub 8. septembril Viljandis.

Last changed 25.05.2020