Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Mänguasjamuuseum näitab haruldast tuletõrjeautot

Tartu Mänguasjamuuseumi pressiteade

Looky Fire Truck  1950. aastate algusest Photo: Tartu Mänguasjamuuseum

26 May / Kolmapäevast, 27. maist on Tartu Mänguasjamuuseumis avatud näitus "Jäägem lasteks! Fisher-Price’i 90 aastat". Värvikireva näitusega tähistatakse väikelastele arendavaid mänguasju tootva firma Fisher-Price ümmargust sünnipäeva.

Mänguasjamuuseumi galeriinäitusele on välja pandud fotosid ja esemeid kõigist üheksast aastakümnest, vanim ja põnevaim ese on puust tuletõrjeauto Looky Fire Truck  1950. aastate algusest. Masin pärineb Tartu Ülikooli külalisprofessorilt William Simonsilt annetusena saadud lapsepõlvemänguasjade kogust ning sellega mängisid William ja tema õde seitsmekümne aasta eest Ameerikas Wisconsinis elades.

Muuseumi direktor Triin Vaaro sõnutsi on mänguasjamuuseum viimastel aastatel keskendunud sellele, et pakkuda väikelastega peredele erinevaid tegutsemisvõimalusi. „Kevadel avatud arendavale näitusele „Sipsik seikleb“ lisandub nüüd veel üks väljapanek, kus lapsed saavad käed külge panna. Lapsevanemad saavad aga näituselt kindlasti nii mõnegi hea idee, kuidas mängu ja mänguasjadega oma lapse arengut toetada,“ lisab Vaaro.

Väljapaneku juurde kuulub väike mänguala ja muuseumipoodki on selle näituse ajaks saanud täiendust Fisher-Price´i mänguasjadega. Näitus on sündinud koostöös Rimonne Baltic OÜ-ga, kes varasema koostöö eest mänguasjamuuseumiga pälvis sel aastal Kultuuriministeeriumi tunnustusena aunimetuse Kultuurisõber 2019.

Tartu Mänguasjamuuseum asub Tartu vanalinnas Lutsu tänaval. Muuseumi põhimaja näitused on aastaringselt avatud kolmapäevast pühapäevani kell 11-18. Lisainfot saab aadressilt www.mm.ee või telefonil 7461 777.

Last changed 26.05.2020