Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Linnaraamatukogus näeb Made Balbati graafikanäitust „Kohtumised“

Tartu Linnaraamatukogu pressiteade

Made Balbati graafika näitus „Kohtumised“ Photo: Tartu Linnaraamatukogu

26 May / Alates sellest nädalast juunikuu lõpuni on Tartu Linnaraamatukogus avatud Made Balbati graafika näitus „Kohtumised“. Näitusel eksponeeritud graafilised lehed on teostatud sügavtrükis, kuivnõela tehnikas. Pildid on vaatamiseks väljas II ja III korruse fuajees ning muusikaosakonna galeriis.

Kunstnik ütleb näituse saateks nii: „Minu piltide tegelasteks on peamiselt muusikud ja nende muusad. Muusik kui looja ja muusa kui inspiratsioon. Mind paeluvad nii teater, poeesia kui muusika ning see kajastub ka minu piltides. Minu tööde keskmes on alati inimene. Piltides segunevad fantaasia ja realistlik joonistus."

Graafik, kujundaja ja raamatuillustraator Made Balbat (s 1960) on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia 1988. aastal graafika erialal. Tema viimaseks tööks on vabaloominguna valminud sari klassikaliste muinasjuttude ainetel. Käesoleva näituse teeb rohkem digigraafikale pühendunud kunstniku jaoks eriliseks klassikaliste graafikatehnikate juurde tagasipöördumine.

Lisaks vabagraafikale on kunstnik tegelenud raamatute kujundamisega, olles aastaid teinud koostööd kirjastusega “Eesti Raamat”. Tuntuimaks
Made Balbati kujundatud sarjaks on “Põhjamaade romaan”. Ta on illustreerinud mitmeid lasteraamatuid kirjastustele TEA ja Petrone Print, kujundanud kaardimänge lastele.

Made Balbati illustratsioone on eksponeeritud mitmetel näitustel Eestis, Soomes, Venemaal, Inglismaal, Itaalias, Poolas, Lätis jm. Kõiki näitusel olevaid pilte on võimalik ka osta või tellida.

Kontakt: [email protected], vt ka www.made.balbat.com

Last changed 26.05.2020