Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Linn korrastab parkimist Mõisavahe korruselamute ümbruses

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

Annelinn Photo: Tarmo Haud

16 June / Linn soovib korrastada parkimist Annelinna 9-korruseliste elamute piirkonnas laiendades parkimisvõimalusi ja rekonstrueerides parkimisalasid ning rakendades osaliselt ka tasulist parkimist.

Piirkonna parkimisprobleemide leevendamiseks rekonstrueerib linn sel aastal Mõisavahe 37-39 elamute juures parklad ja juurdepääsuteed ning piirkonda rajatakse juurde 42 uut parkimiskohta. Tööde maksumus on üle poole miljoni euro. Järgmistel aastatel on parkimisala rekonstrueerimine ja uute kohtade loomine kavas Mõisavahe tn 34-36, 41-43 ja 45-47 elamute läheduses.

Abilinnapea Raimond Tamme sõnul sündis koostöös kohalike korteriühistutega uudne koostöömudel. "Linn ehitab esmalt parkimiskohad ning hakkab seejärel lisanduvatelt kohtadelt tasu koguma, et investeeringukulusid osaliselt katta," ütles Tamm. Abilinnapea lisas, et tänavaruumi ümberehitamise eesmärk on parandada kergliiklejate liikumisvõimalusi, korrastada autode parkimist ning tagada hea ligipääs ka operatiivsõidukitele ja jäätmeveokitele.
 
Linnavalitsus saatis volikogule eelnõu, milles teeb ettepaneku muuta Mõisavahe tänaval juurde loodud parkimiskohad tasuliseks ja lisada kehtivasse parkimistasu määrusesse C-piirkond.
Kavandatavad parkimistasu määrad C-piirkonnas: 1 tund – 0,2 eurot; 1 päev – 1 euro; 1 kuu – 15 eurot; 3 kuud – 30 eurot ja 12 kuud – 100 eurot. C-piirkonnas makstakse parkimistasu kõikidel päevadel ööpäevaringselt ning selles piirkonnas tasulisel alal parkimiseks ei ole võimalik taotleda piirkonna elanikule tehtavat parkimistasu soodustust.

Lisainfo: parkimiskorraldus - Urmas Kõrgvee, tel  736 1279;  teede ja parkla ehitus - Piret Ereline, tel  736 1037

Tasuline parkimisala (kollane)

Helle Tolmoff

avalike suhete osakond
kommunikatsioonispetsialist

Tel: 736 1336
Mob: 529 4297

Last changed 16.06.2020