Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Heitmevaba Tartu

Tartu Regiooni Energiaagentuuri pressiteade

16 June / Heitmevaba Tartu on Tartu Regiooni Energiaagentuuri poolt arendatav kontseptsioon, mille raames me otsime võimalusi, kuidas inimesed ja organisatsioonid saaksid toimetada oma igapäevast elu Tartus nii, et nende keskkonnajälg oleks minimaalne.

Vaatame võimalusi, mis heitmevaba elu pakub juba täna ning arutame koos kogukonna ja osapooltega, milliseid muudatusi oleks meie regulatsioonides ja igapäevastes teenustes vaja, et need heitmevaba elu toetaksid. Seetõttu otsime koostööd teenusepakkujate, avalike institutsioonide ja oma jalajälje vähendamise poole pürgivate inimeste ja organisatsioonidega.

Leiame, et suundumine heitmevaba majanduse poole pakub uusi võimalusi kohalikule ettevõtlusele, kes tänu sellele saavad laiendada oma toodete/teenuste spektrit, lisades nende hulka ka emissioonivabad valikud. Julgustame tarbijaid selliseid tooteid üles leidma ja proovima. Näeme uute nn roheliste töökohtade tekkimist majanduses ja samas hoiatame, et tõenäoliselt saavad rohemajanduses eelise need kogukonnad, mis ökoinnovatsiooni varakult panustavad. Seetõttu julgustame kohalikke omavalitsusi roheteemadega tegelema ja leidma ökoinnovatsiooni kohalike teerajajaid, et nende tegevusega laiemat üldsust inspireerida.

Äripäeva raadio 18. juuni saates "Särtsakas Tulevik" tutvustame heitmevaba linna loomise peamisi võimalusi ja arutleme keskkonnahoidlike teenuste üle linnas. Kuulame nii Tartu linnavalitsuse kui eraettevõtete kogemusi oma teenuste keskkonnajälje vähendamisel, saame teada, mida üks ja teine osapool teistele pakub ja teistelt ootab ning püüame prognoosida lähiaastate trende.

Võimalusi energiaressursside paremaks kasutamiseks ja keskkonnajälje vähendamiseks tutvustab Tartu Energiaagentuuri ekspert Marek Muiste 18. juunil kell 14:00 algavas virtuaalses loengus, millele järgneb ümarlaud ja avalik arutelu. Ootame osalema kõiki organisatsioone, ühendusi ja inimesi, kes soovivad tulevikus toimida kliimat mitte mõjutades. Ümarlauas arutame heitmevaba linna loomise võimalusi ja küsime, kas heitmevaba elu on võimalik juba täna? Sündmus leiab aset suhtlusplatvormil ZOOM ja on registreerunud osalejaile tasuta. Registreeruda saab kuni 17. juunini internetiaadressil: https://forms.gle/PaNFyqWreNotRFDo6 . Soovijatel on võimalik üles astuda oma kogemusi ja visiooni tutvustava lühikese ettekandega (märkida registreerumisel).

Raadiosaadet ja ümarlauda viib läbi Tartu Regiooni Energiaagentuur ning algatust toetab Interreg Euroopa programmi projekt POTEnT www.interregeurope.eu/potent

Last changed 16.06.2020