Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Uus näitus ERM-is: Siima Škop 100 ehk Okasroosikesest sotsialistliku realismini

Eesti Rahva Muuseumi pressiteade

Siima Škopi originaaljoonised Photo: ERM

9 July / Legendaarse raamatuillustraatori ja plakatikunstniku Siima Škopi originaaljooniseid näeb ERMi galeriis 11. juulist kuni 10. jaanuarini.

Näitusel on 162 tööd. „Avaneb Lumivalgekese, Pöial-Liisi, Une-Mati jt muinaslugude imeline maailm ning teisalt räigest poliitpropagandast kantud utoopiline unelm. Muinasjutupiltidega püüdis kunstnik lapsi õnnelikuks teha, sotsrealistlike plakatitega aga leiba teenida,“ tutvustas ERMi näituste produtsent ja väljapaneku kuraator Reet Mark.

„Siima Škop võttis ettevalmistustööd väga tõsiselt, luges ajalooraamatutest lisa, käis muuseumites ning lahtiste silmadega tänaval ringi. Nii leidiski ta näiteks Lumivalgekese prototüübi trammist. Selleks sai tartlanna Nieves Redi, hilisem näitleja ja Eri Klasi esimene abikaasa,“ rääkis Mark. 

Plakatite ja illustratsioonide kõrval on näitusel valik kunstniku joonistatud portreid. Lisaks näeb seal Rein Raamatu filmi „Siima Škopi muinasjutuline maailm“. Muuseumipoest on võimalik osta tuntud muinasjuturaamatut „Hea eit ja õel eit“. Raamatu illustreerinud Siima Škop on osa pilte teinud nii, et lapsed saaksid neid ise värvida.

Näituse kohta saab lisa lugeda ERMi kodulehelt. Fotode autor Arp Karm. Siima Škopi sajandat sünniaastapäeva märkiv näitus on täiendus ERM-i suurele muinasjutunäitusele „Elas kord“.
 
Lisainfo: ERMi näituste talituse produtsent Reet Mark, [email protected], tel 736 3084 

Last changed 09.07.2020